Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.08.2015.
14:47
Tanjug A

Svetska titula "doletela" kući

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je u Beogradu da su njegovi izabranici pre svega zahvaljujući sjajnoj atmosferi u timu uspeli da dođu do velikog uspeha i osvoje titulu prvaka sveta.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd
Najviša počast srpskim vaterpolistima: Vodeni luk na aerodromu "Nikola Tesla"

Zlatne srpske vaterpoliste na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao je vodeni luk, svečani pozdrav koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.

- Zahvaljujem igračima, stručnom štabi i nacionalnom savezu. Svi su odradili svoje uloge, imali smo zacrtane ciljeve koje smo ostvarili. Otišli smo bez pritiska na šampionat, ali sa željom za medaljom, pa je zato ovo još veći uspeh. Mislim da smo se popeli i na krov sveta i na "na glavu" svima u svetu vaterpola. Ovi momci su neverovatan kolektiv, imaju sjajnu atmosferu i iz svake situacije uspeju da izvuku maksimum - kazao je Savić.

Kapiten reprezentacije Živko Gocić još jednom je ponovio da je čast biti kapiten ovog tima i da je ostvaren veliki uspeh.

- Hvala vam na dočeku i drago mi je što vas vidim u ovolikom broju. Utisci se još nisu slegli, primarni cilj bio je plasman na Olimpijske igre, koji smo izborili ranije osvajanjem Svetske lige, ali uspeli smo da se i sa prvenstva sveta vratimo sa zlatnom medaljom. Sve zlatne medalje koje smo osvajali ogroman su uspeh, kao i svi uspesi naših sportista ovog leta. Ovo je šlag na torti. Dugujemo veliku zahvalnost celom savezu, selektoru Saviću. Još jednom ponavljam, velika je čast biti kapiten ovog tima" zaključio je Gocić.

Najbolji akter finala i MVP prvensta u Kazanju, Andrija Prlainović, rekao je da je ekipa imala sjajnu povezanost i energiju i da je to glavni razlog velikog uspeha.

- Hvala na divnom dočeku, srećni smo što se vraćamo s najjsjajnijim odličjem. Bilo je sjajno biti deo ovog kolektiva. Nikada se nije sklopila ovakva povezanost  i homogenost tima.

Predosećao sam da ćemo posle Svetske lige odigrati dobro i u Kazanju i osvojiti zlato", rekao je Prlainović, dodajući da je na šampionatu bilo odličnih ekipa.

- Podizali smo formu iz utakmice u utakmicu i delovali smo sve bolje, pa je vera rasla. Video sam da je ekipa došla do nivoa u kojem nije mogla da izgubi. Polufinale i finale pokazali su da naš tim može da ispuni sva očekivanja. Zahvaljujem još jednom celoj ekipi što je učinila ponosnom našu zemlju, kao i svim ljudima iz saveza. Nije bilo lako posle Barselone podići se i osvojiti ovo zlato, ali kada napravimo retrospektivu Srbija je poslednjih godina osvojila sve što se moglo osvojiti - zaključio je Prlainović.

Na šampionatu u Kazanju Srbija je dominantnom igrom pobedila u finalu Hrvatsku sa 11:4.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas u 14 sati sa vaterpolo reprezentativcima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, a prijemu će prisustvovati i premijer Aleksandar Vučić.

Skupu će prisustvovati i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici Vaterpolo saveza Srbije.

Skupština Grada Beograda organizovaće večeras doček vaterpolistima ispred Doma narodne skupštine Republike Srbije

Muzički program dočeka počinje u 19 sati na platou ispred Doma Narodne skupštine, a pojavljivanje svetskih šampiona na bini očekuje se oko 20 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online