Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.07.2015.
21:22
Tanjug A

Šta su rekli Savić i reprezentativci posle trijumfa nad Crnogorcima?

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ocenio je posle pobede nad Crnom Gorom da je na startu prvenstva sveta u Kazanju bilo teško za oba tima.

Tanjug/AP
Centar "delfina": Duško Pijetlović (Foto: Arhiva)

Srbija je slavila rezultatom 11:8, u prvom kolu D grupe

- Početak je dobar, mada je na startu bilo teško na obe strane. Naša odbrana je solidno funkcionisala, sigurno je da smo golovima iz igre uspevali da se odvojimo. Crna Gora je imala poslednji trzaj kada je stigla na minus jedan, ali smo se sa dva brza gola odvojili i priveli utakmicu kraju -  izjavio je Savić posle utakmice. 

Dvostruki strelac Milan Aleksić bio je zadovoljan igrom ekipe na otvaranju šampionata. 

- Rekli smo da je važna pobeda, ali ne treba praviti euforiju. Možemo još bolje i očekujem da će tako biti u nastavku takmičenja", kazao je Aleksić, a s njim se složio i iskusni Andrija Prlainović. 

- Dobro smo igrali, pokazali dosta pozitivnih stvari, iako je bilo malo grča na početku utakmice. Odbranom smo ih naterali da šutiraju iz teških pozicija. Gojko je dobio na sigurnosti i posle smo se odvojili. Uslovi za igru su sjajni i uživanje je igrati u ovom bazenu, istakao je Prlainović, dok je kapiten Živko Goć naveo da je najvažnija pobeda protiv odličnog tima kakav je Crna Gora. 

- Ništa nije odlučeno i tako bih razmisljao i da smo izgubili. Igrali smo dobro, ali možemo još bolje. I u naredna dva meča moramo da budemo maksimalno ozbiljni kako bismo obezbedili prvo mesto u grupi - poručio je Gocić. 

Filip Filipović, koji je tri puta pogodio protivničku mrežu, čestitao je saigračima na prikazanoj igri i važnoj pobedi. 

- Čestitam ekipi, Gojko Pijetlović je bio siguran na golu, odbrana kako treba, mada je bilo nekoliko jeftinih golova. U napadu nismo sve realizovali, ali je najvažnije da smo pobedili uz kvalitetnu igru - zaključio je Filipović. 

Crnogorski selektor Ranko Popović priznao je da je slavio bolji i kvalitetniji tim. 

- Srbija je bolja ekipa. Mi nismo odustajali i nisam nezadovoljan. Ukratko, pobedio je bolji tim - rekao je Popović. 

Narednu utakmicu srpski vaterpolisti igraju u sredu od 16.30 sati protiv Japana. Srbija je u Kazanj stigla kao prva reprezentacija koja je, uz domaćina Brazil, obezbedila učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

POVEZANE VESTI

VATERPOLO Pada Amerika!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online