Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Nedelja 27.07.2014.
21:41
vesti A

Bravo "delfini": Srbija šampion Evrope!

Srpski vaterpolisti odbranili titulu šampiona Evrope posle sjajne igre i demonstracije sile u meču sa Mađarskom 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).

Šampioni Evrope: Vaterpolisti Srbije
 

Srbija je vladar Evrope! Pred prepunim tribinama bazena u Budimpešti srpski igrači očitali su lekciju domaćinima i velikom rivalu Mađarskoj, čime je ova generacija sačuvala tradiciju nepobedivosti u mečevima koji odlučuju o plasmanu. Od prvog minuta Srbija je zaigrala čvrstu odbranu, a do vođstva od 1:0 puleni Dejana Savića stigli su sa igračem više, asistencuju Prlainovića krunisao je Nikola Rađen. Već u sledećem napadu Prlainović je pogodio za 2:0.

Na 2:1 smanjio je Vamoš, a onda je usledio period fantastične igre srpskog tima. Duško Pijetlović, Aleksić, Gocić i Mandić postigli su četiri uzastopna gola za ogromnih 6:1! Publika se utišala, a mađarski selektor Benedek odlučio je da zameni golmana Nađija i u igru uvede Dekera. Uspeo je Vamoš da smanji na 6:2, a Deker je zaista imao nekoliko dobrih odbrana. Ipak, srpski tim je na odmor otišao sa pet golova prednosti zahvaljujući pogotku Miloša Ćuka - 7:2.

Slavlje srpskih vaterpolista po završetku meča u Budimpešti

Na početku trećeg perioda Mađarska je pojačala ritam, iskoristio je rival prvi napad i preko Sivoša smanjio na 7:3. Usledio je po jedan neiskorešćen napad sa obe strane, a onda je srpski tim odigrao sjajnu akciju sa igračem više, koju uspešno realizovao Dušan Mandić - 8:3. Mađari su zaigrali mnogo oštrije, probali su i da isprovociraju srpske igrače, a bekovima je posao otežan posle trećeg isključenja Ranđelovića. Erdelji je u situaciji sa igračem više smanjio na 8:4. Kod ovog rezultata Srbija je imala jaku bitnu odbrana sa čovekom manje, a onda je na minut pre kraja treće četvrtine Živko Gocić pogodio za sjajnih 9:4. Neopreznost u odbrani u završnici trećeg perioda iskoristili su Danijel i Deneš Varga i smanjili na sada već pristojnih 9:6.

Branislav Mitrović i Filip Filipović

Četvrti period počeo je kako se poželeti može. Nikić je "zaradio" isključenje, a Filipović je na isteku napada postigao svoj prvi gol na meču za vođstvo od 10:6. Gojko Pijetlović je u sledećem napadu odbranio udarac Varge,a Filip Filipović je vrlo brzo odapeo još jednu "bombu" za nedostižnih i ubedljivih - 11:6. Mađari su tada pali, publika se utišala, tačnije čuli su se samo srpski navijači, a Gocić je sa još jednim golom potvrdio da igra najbolju utakmicu u dosadašnjem delu šampionata. Srbija je prosto demolirala najvećeg rivala, ponovila se 2001. godina kad je generacija Dejana Savića u polufunalu EP takođe rasturila Mađarsku! Prosto, Srbija je najbolja na svetu u ovom sportu, a ova utakmica je tu činjenicu brutalno demonstrirala.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.07.2014. 21:44
svaka čast momci... SRBIJAAAAAAAAA !!!!
Nedelja 27.07.2014. 21:46
Cestitke Sampionima DOMINACIJAAAAAAAAAAAAA
Nedelja 27.07.2014. 21:53
Ko je sampion Evrope??? SRBIJA!!! OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO nek umru dusmani,nek umru dusmaniOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online