Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.05.2014.
10:39
Beta A

Prlainović: Bila je čast biti kapiten Zvezde!

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da mu je najvažnije da je njegov klub ove sezone odbranio trofeje u srpskom prvenstvu i nacionalnom kupu.

 

"Bili smo favoriti i pre početka plej-ofa, ali nije bilo baš tako, jer je Radnički prva dva susreta imao u svojim rukama, dok je sve do incidenta Radnički bio bolji. Najbitnije od svega je da smo uspeli da odbranimo duplu krunu", rekao je Savić novinarima posle utakmice na bazenu Tašmajdan.

Zvezda je i u trećem susretu finala srpskog prvenstva pobedila Radnički sa 12:7 i tako ubedljivo došla do nove titule.

"Raduje me što je ekipa posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona brzo prebrodila šok i pored velikog hendikepa i nedostatka jakih utakmica načinila ovako veliki rezultat. Ovo će biti upisano u istoriju kluba", kazao je Savić.

Savić je poželeo sreću Radničkom, ali i Partizanu, na završnog turniru Lige šampiona koji će se održati u Barseloni. Trener crveno-belih je istakao da nije njegov posao da li će ekipa Zvezde ostati na okupu i sledeće sezone.

"To nije moj posao, moja zaduženja. Trebalo bi da pustimo da prođu dve-tri nedelje, da se glave ohlade i da bi uprava videla kakve su mogućnosti za predstojeću sezonu", naveo je Savić.

Kapiten ekipe Andrija Prlainović rekao je da je ključ treće utakmice bio incident kada su se u drugoj četvrtini potukli igrači dve ekipe, posle čega je Radnički četiri minuta imao igrača manje.

"Utakmicu je prelomio incident u drugoj četvrtini, a ta situacija je bila sasvim opravdana. To je njih koštalo ove utakmice. Znao sam da će biti teško, s obzirom da nam je nedostajalo sigurnosti i ritma, još od decembra, od kada nemamo jake utakmice. Odbranili smo duplu krunu i hvala svima oko kluba što su bili uz ekipu", rekao je Prlainović.

On je dodao da mu je čast što je prethodne dve sezone predvodio crveno-bele kao kapiten i da ostaje žal što Zvezda ove godine nije igrala Ligu šampiona, u kojoj je, kako je ocenio, "mogla daleko da dogura".

"Bila je čast biti kapiten Zvezde prethodne dve sezone. Igranje za Zvezdu i osvajanje trofeja, za mene je prestavljalo ostvarenje dečačkih snova. To su posebne emocije koje se ne mogu opisati ljudima koji nisu bili u tim situacijama", rekao je Prlainović.

Golman Zvezde Denis Šefik, koji je nastupao pod temperaturom, rekao je da mu je to bio još meći motiv u susretu sa Radničkim.

"Ovakva utakmica predstavlja veliki motiv i moranje da se potrudiš u bazenu. Previše smo opušteno ušli u susret, iako nismo dovoljno iskusni za tako nešto. Mislim da smo tokom cele finalne serije bili bolji od Radničkog i zasuženo došli do trofeja", rekao je Šefik.

Vaterpolista crveno-belih Marko Avramović kazao je da je njegova ekipa bila dovoljno mudra.

"Fenomenalno se osećam posle novog trofeja. Nervozno smo počeli susret, i oni i mi, a Radnički je išao na sve ili ništa. Izuzetno mi je drago što smo bili dovoljno mudri u ovom meču i što smo pobedili maksimalnim rezultatom", kazao je Avramović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online