Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.11.2013.
19:32
BETA A

Radnički i Zvezda sutra u borbi za Superkup Evrope!

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas da je Radnički iz Kragujevca blagi favorit u predstojećoj utakmici Superkupa Evrope, u Bečeju.

Radnički je favorit: Dejan Savić, trener Crvene zvezde
 

Utakmicu Superkupa Evrope igraju aktuelni šampion Evrope - Crvena zvezda i osvajač Evrokupa - Radnički iz Kragujevca. Meč se igra sutra od 20 sati u Bečeju.

"Igraju dve izuzetne ekipe željne trofeja. Šanse su 50-50, igrali smo slabo u prošlom meču protiv Radničkog (7:8), a oni su odigrali zrelo. Ako neko baš mora da bude favorit, onda je Radnički blagi favorit, upravo zbog te utakmice", rekao je Savić na konferenciji za novinare u Bečeju.

Savić je istakao da njegova ekipa nije trenirala peterce i ocenio da će utakmicu odlučiti "agresivnost i psihički momenat". On je rekao da je dobro što se ovako važna utakmica igra u Bečeju.

"Trudimo se da popularizujemo ovaj sport, ali ne znam koliko je moguće uopšte popularizovati vaterpolo u gradu kakav je Bečej. Želimo Bečeju da uskoro dobije prvoligaša", dodao je on.

Trener Radničkog iz Kragujevca Dejan Jovović rekao je da očekuje neizvesnu utakmicu i da ne smatra svoju ekipu favoritom.

"Samo takmičenje u Superkupu je za ceo život, svi smo spremni da pružimo maksimum. Ako izgubimo sportski ću čestitati kolegi. Ne mogu da kažem da smo favoriti, mislim da će biti neizvestan meč do kraja. Vežbali smo peterce, ali utakmicu će odlučiti 'ekstra' igra nekog igrača", rekao je Jovović.

On je dodao da Miloš Korolija nije spreman i da neće igrati, ali da će Srđan Vuksanović biti u timu.

Vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da je velika stvar za srpski vaterpolo to što dva domaća tima igraju u Superkupu Evrope.

"Velika je stvar za srpski vaterpolo da dve domaće ekipe igraju u Superkup Evrope. Nadam se da ćemo pružiti dobru predstavu. Obe ekipe žele trofej, motiva neće nedostajati", rekao je on.

"Drago mi je što se ovaj meč igra u Bečeju, to je ostvarenje dečačkog sna, svi se sećamo kako je igrao Bečej pre desetak godina. Želim Bečeju da se što pre vrati u prvu ligu", dodao je Prlainović.

Takođe i vaterpolista Radničkog Filip Filipović rekao je da je za srpski vaterpolo veliki uspeh plasman dve domaće ekipe u Superkup Evrope.

"Rezultat je u prvom planu. Mislim da neće biti lepa utakmica. Drago nam je što igramo u Bečeju, gradu vaterpola. Ovo je veliki dan i za srpski vaterpolo. Ne dešava se svake godine da su oba učesnika Superkupa iz Srbije", rekao je Filipović.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online