Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 16.10.2013.
20:51
BETA A

Šoštar: Optužbe iz Zvezde su smešne!

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan, predsednik Sportskog saveza Srbije i član biroa Evropske plivačke unije (LEN) Aleksandar Šoštar rekao je danas da sve svoje funkcije obavlja "u interesu srpskog sporta" i dodao da su optužbe iz tabora Crvene zvezde na njegov račun "smešne".

Interes srpskog vaterpola iznad svega: Aleksandar Šoštar
 

"Da, ja sam predsednik vaterpolo kluba Partizan, koji mi je u srcu, ali nikada nisam i neću stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta. Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo", navodi se u izjavi Šoštara.

Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić je na današnjoj konferenciji pomenuo Šoštara, rekavši da se predsednik VK Partizan u birou LEN-a nije dovoljno zalagao za srpske klubove u evropskim takmičenjima. Šoštar je rekao da je kao član biroa LEN svoj uticaj jedino iskoristio kako bi Beograd dobio organizaciju fajnal-fora Lige
šampiona.

"Slika koja je tada poslata iz Beograda u Srbije u svet bila je predivna, a Crvena zvezda je postala šampion Evrope. Zar sam i zato kriv? Da sam toliko moćan, kako misle u Crvenoj zvezdi, Partizan ne bi prošle godine igrao polufinale fajnal-fora sa Jugom", rekao je Šoštar.

Predsednik VK Partizan istakao je da se oduvek raduje uspesima Zvezde u evropskim takmičenjima.

"Ja ću uvek da se radujem uspesima Zvezde u evropskim razmerama, ali bi i komšije trebalo da shvate da Partizan nije kriv što postoji gotovo 60 godina i što je jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Evropi", relao je Šoštar.

Jelenić je ocenio da je celokupni sistem takmičenja u Ligi šampiona "apsurdan", a Šostar je rekao da LEN time pokušava da "podigne nivo interesovanja".

"Reč je o potpuno novom prilazu u organizaciji koja ima za cilj da se obezbede sredstva za sve klubove učesnike, koja će im sigurno mnogo značiti u ovo teško vreme, vreme besparice i borbe za goli život", rekao je član biroa LEN-a.

Šoštar je ocenio da su optužbe Zvezde na njegov račun smešne, kao i da mogu da budu veoma štetne po srpski vaterpolo.

"O optužbama Zvezde mogu da govorim samo u globalu i da ih imenujem kao smešne. Ovakvi istupi su vrlo opasni i mogu da budu veoma štetni, generalno, za naš vaterpolo u međunarodnim okvirima. Za to ne želim i neću da budem kriv", rekao je Šoštar.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.10.2013. 11:10
"Da, ja sam predsednik vaterpolo kluba Partizan, koji mi je u srcu, ali nikada nisam i neću stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta. Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo" Одржи србским политичарима кратки курс " Гомила лажи у само једној реченици", ред је да уче од бољих од себе !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online