Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.06.2013.
00:30
mozzartsport.com A

Pro Reko želi Prlainovića i Filipovića!

Povratak milijardera Volpija na čelo kluba iz Đenove znači i dovođenje najvećih vaterpolo zvezda, a trener Pro Reka je impresioniran navijačima Crvene zvezde na prethodnom fajnal-foru.

Vraća se u Đenovu?: Filip Filipović
 

Srpski klupski vaterpolo je u prošloj sezoni bio dominantan u odnosu na ostatak Evrope. Crvena zvezda je osvojila Ligu šampiona, Partizan je takođe među četiri najbolja tima, Radnički se okitio titulom pobednika Kupa Evrope… Uložen novac na početku sezone se na kraju pokazao kao prava investicija, ali pitanje kako će izgledati sastavi naših klubova u narednoj sezoni jer još se ne zna ni kakvi će biti budžeti, ni kada će vaterpolistima biti isplaćena zaostala dugovanja iz minule sezone.


Sve to ide u korist italijanskom vaterpolo gigantu Pro Reku na čije čelo se vratio italijanski milijarder Gabrijele Volpi. Klub iz Đenove planira da opet zagospodari Evropom, a u tu svrhu će dovesti nekolicinu najboljih vaterpolista Evrope i sveta.
Iako je nekoliko vaterpolista Zvezde, Partizan i Radničkog najavilo da bi rado ostali u Srbiji i za manji novac, neizvesnost oko finansijske situacije u našim klubovima bi mogla da ih pogura prema Pro Reku.


Trener Pro Reka Rikardo Tempestini je boravio na minulom fajnal-foru u Beogradu kako bi dodatno snimio potencijalna pojačanja iako odlično poznaje mnoge od njih.


“Iskren da budem, kvalitet vaterpola i nije bio neki, osim meča Crvene zvezde i Juga u finalu. Iako je Jug delovao kao jači, mnogo mi se dopala Crvena zvezda koja deluje kao pravi kompaktan tim, ujedinjen i imaju mnogo potencijala. Šefik je bio sjajan, Prlainović je pokazao da je najbolji, a Pijetlović da je od neprocenjive vrednosti za svaki tim. Mada, Partizanu su nedostajala dva centra i to je ozbiljno uticalo na njihovu igru. Ali, video sam ono što sam želeo da vidim. Oduševio me je mladi centar Barselonete Josip Vrlić. Prlainović je bio impresivan, ali to je ono na šta sam navikao od njega. Ivović je bio takođe odličan, ali zakazao je u finalu. Moram da istaknem i atmosferu u Beogradu. Preko 6.000 navijača Zvezde je pevalo, igralo, napravili su koreografiju, pravili su veliku buku. A, iako je bilo šanse da se susretnu sa rivalima iz Partizana sve je prošlo u najboljem redu. Voleo bih i kada bi mi u Italiji imali onako nešto”, rekao je Tempestini za lokalne medije u Đenovi.


On nije otkrio ko su mete Pro Reka u prelaznom roku, ali mediji iz Đenove otkrivaju da je spisak igrača sledeći: Andrija Prlainović (Crvena zvezda), Filip Filipović (Radnički), Sandro Sukno (Primorje), Aleksandar Ivović (Jug) i Josip Vrlić (Barseloneta).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online