Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.05.2019.
18:14 >> 20:23h
Vestionline, Mozzartsport A

Đoković treći put prvak Madrida (VIDEO)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4 u finalu ATP mastersa u Madridu.

EPA-EFE/JAVIER LIZON
Novak Đoković

Sedamdeset četvrta titula Đokovića u karijeri, treća u glavno gradu Španije, osvojena je posle pravovremenih brejkova Cicipasovih servis-gemova, prvog na samom startu duela i poslednjeg u drugom setu pri rezultatu 4:4.

Borbeni Grk je napravio veliki podvig eliminacijom Rafaela Nadala u prethodnoj fazi, dao je odličan otpor kroz čitavih sat i po trajanja borbe, ali je Novak po svom običaju bio najbolji kad je bio najpotrebnije.

Sledeći izazov je Rim.  

2:0!

- 6:4 - Kraj! Srpski teniser dobija i drugi, mnogo neizvesniji set za pobedu u finalu. Novak nije iskoristio dve meč lopte, došlo je do dva đusa u kom je uspeo da nadigra žilavog Cicipasa.

- 5:4 - Evo brejka! Sledi servis za titulu. Fenomenalno se Đoković odbranio od Cicipasovih napada, zahvaljujući pouzdanoj bekend paraleli.

- 4:4 - Oba tenisera vrlo sigurni na svojim servisima. Čeka nas uzbudljiv finiš seta.

- 2:2 - Tri auta Cicipasa dovode do izjednačenja. Niko ne predaje servis.

- 1:1 - Izjednaćen start drugog seta.

II set

1:0!

- 6:3 - Završni gem prvog seta sa dopuštenim samo jednim poenom. Rival nije uspeo da povrati rezultatski egal, tako da je rani brejk bio presudan na rano vođstvo.

- 4:2 - Cicipas dobija dva od tri naredna gema. Diže nivo igre.

- 3:0 - Prvi reket sveta na pola puta do dobijenog prvog seta. Mladi Grk mnogo greši, verovatno posledica umora posle iscrpljujućeg duela sa Rafaelom Nadalom do kasnih večernjih časova.

- 2:0 - Eto i prvog oduzetog servisa srpskog tenisera. Đoković koristi drugu od tri brejk-lopte za rano postavljanje odnosa snaga.

- 1:0 - Đoković dobija prvi gem na sovm servisu. Cicipas zaređao dve greške u samoj završnici gema.

I set

Madridska šljaka daće odgovor na pitanje da li su mladi lavovi dovoljno stasali da preko starih asova, duže od deceniju dominantnih na svetskoj sceni, uzimaju velike trofeje. Novak Đoković u borbi za pehar, za 1 000 bodova za ATP listu i za 1 202 520 evra sudariće se sa Stefanosom Cicipasom, koji je sprečio teniski klasik, jer je u polufinalu eliminisao kralja šljake, Rafaela Nadala.

Đoković je poruku rivalima poslao u prethodnoj rundi. Izbacio je u dva seta Dominika Tima, kojeg mnogi nazivaju najboljim igračem na zemlji posle Nadala. Austrijanac je u Barseloni u finalu tukao Rafu, ali je u Madridu položio reket ispred Novaka.

Bliži se Rolan Garos, najveći Đokovićev cilj za ovaj deo sezone, a samim tim i kvalitet njegove igre je sve veći. Već sad je toliki da Tim nije uspeo da mu naudi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online