Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.03.2019.
07:49
Vestionline A

Pedeseta pobeda u Indijan Velsu, a i drugi stepenik kao 2016 - Kolšrajber

Novak Đoković krenuo u pohod na rekordni šesti trofej na prvom turniru iz masters serije u godini tako što je prvo savladao Amerikanca Bjerna Fratanđela - 7:6 (7:5), 6:2.

EPA/John G Mabanglo
Đoković na meču protiv Fratanđela

I za američkog igrača koji je ime dobio po proslavljenom švedskom teniseru Bjernu Borgu i za našeg asa iskušenja na prvom od devet turnira iz masters serije u sezoni podsećaju na 2016. Fratanđelo se i tada probio na glavno takmičenje preko dva kola u kvalifikacijama, a posle još jedne pobede namerio se na Đokovića. Đoković na početku kao nosilac, naravno, slobodan, a u ostvarivanje visokih pretenzija i onda je pošao od susreta s Fratanđelom u drugom kolu.

Razvoj događaja sličan, ishod isti, a i sledeći suparnik vodećeg tenisera na svetskoj listi opet je Nemac Filip Kolšrajber. U konačnom se očekuje da Đoković podigne trofej kao što je i pre tri godine, kada je trijumfovao rekordni peti put, pa da se ponovo na večnoj listi osvajača izdvoji iznad švajcarskog asa Rodžera Federera, koji je petostruki pobednik postao godinu zatim.

Fratanđelo je 2016. jedini osvojio set u Đokovićevim mečevima. Bilo je 2:6, 6:1, 6:2. Još jednom se videlo da je njegova startna prednost to što je na megdan izašao s uhvaćenim ritmom u prethodna tri duela. Dok je naš as tražio sebe prilagođavajući se protivniku, terenu i atmosferi, 25-godišnji igrač, koji na svetskoj listi zauzima 128. mesto (pre tri godine 149), načinio je brejk za vođstvo sa 4:2 u prvom setu. 

U sledeća dva gema obojica su sačuvali svoj servis, a kada je Fratanđelo servirao da povede s 1:0, Đoković se izdiže u teškoj situaciji. Zatim je naš as poveo sa 6:5 pa kad je on servirao za vođstvo zube je ponovo pokazao Amerikanac. Tek je sledio vrhunac u prvom setu.

EPA/John G Mabanglo
Fratanđelo pružio dobar otpor u prvom setu

Kad je izgledalo da Đoković sigurno privodi posao kraju - 4:1 -  Fratanđelo nalazi poslednje atome pregnuća da stekne prednost sa 5:4. Sledeća tri poena su pripala našem tensieru, dva su bila na protivnički servis, a jednom je to bila i dvostruka servis-greška američkog igrača italijanskog porekla. 

Pošto je prebrodio velika iskušenja, u nastavku je došlo do izražaja Đokovićevo iskustvo protiv Fratanđelovih razvejanih nada iz prvog seta.

Sledeći je rival, dakle, Filip Kolšrajber, 35-godišnjak koga germanska upornost drži na odličnom 35. mestu. U duelima s Đokovićem upamćen je po pobedi s 3:0 u trećem kolu Rolan Garosa pre deset godina, koja mu je bila i jedina u devet međusobnih okršaja. Od osam pobeda naš as je tri postigao u Indijan Velsu (2008, 2010, 2016).

Kolšrajber je u drugom kolu sa 6:4, 6:4 savladao Australijanca Nika Kirjosa (33. mesto). Tako je stao na put između trećeg megdana našeg asa s njim, koji bi privukao pažnju i zato što Kirjos ima obe pobede, a jednu i iz Indijan Velsa 2017, u Đokovićeve teške dane, činilo se nekima i bezizlazne.     

Meč je posmatrao i legendarni američki teniser Pit Sampras, s kojim se Đoković pozdravio posle meča. Titulom na Australija openu nedavno naš as ga je i nadmašio po broju trofeja na turnirima za grend slem (15:14).

   

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online