Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.01.2019.
16:04
Vestionline A

Španac posle preokreta naneo prvi poraz Đokoviću u sezoni

Naš najbolji teniser izgubio u polufinalu u Dohi s 3:6, 7:6 (8:6), 6:4 od Roberta Bautiste Aguta, koji će se za trofej boriti u subotu protiv Čeha Tomaša Berdiha.

EPA/Noushad Thekkayil
Novak Đoković

Prvi set je Novak rešio odmah na startu kada je poveo sa 3:0 uz jedan brejk, a igralo se devet gemova jer je Novak kod 5:2 promašio forhend, iako je imao otvoren taj deo terena.

U četvrtom gemu drugog seta Španac je imao dve brejk lopte. Novak je tada pogodio prve servise i agresivnijom igrom uspeo da dobije gem. Tri gema kasnije Srbin je imao tri brejk lopte, iskoristio taj poklon i stekao ključnu prednost u meču. Brejk nije potvrđen u narednom gemu, što je uvelo set u dramatičnu završnicu. U desetom gemu drugog seta Đoković je spasao jednu brejk loptu, kojom je Španac mogao do seta.

U naredna dva gema odigrano je nekoliko fantastičnih poena. Đoković je spasao dve brejk lopte pa se otišlo u dodatni gem. Tamo je ključan bio poen na servis Đokovića, kada je Španac odigrao odlično i krunisao sve ono dobro što je uradio u završnici drugog seta.

Novak je u pauzi između setova bio vidno rezigniran, psovao je i raspravljao sa ljudima iz svoje lože, nakon čega je trener Vajda nakratko otišao sa tribine. To kao da je uticalo na Srbina, koji je odmah pretrpeo brejk. Bautista Agut je u prva dva gema delovao mnogo svežije i sa više samopouzdanja. Tako je bilo sve do kraja meča, pošto Đoković u trećem setu nije imao nije imao priliku za brejk.

U finale, prvi put posle godinu i po, ušao je i Čeh Tomaš Berdih, nekada među deset najboljih na listi, a danas na 71. mestu. U polufinalu je savladao Italijana Marka Čekinata (20. mesto) sa 7:6 (8:6), 6:3. Italijanski teniser je pri 5:2 u drugom setu spasao tri uzastopne meč-lopte na svoj servis, ali u sledećem gemu nije izdržao.

4:6 - Španac koristi prvu meč loptu i nanosi prvi poraz Đokoviću u novoj sezoni.

4:5 - Odlični servisu Đokovića kao i as smanjuju rezultat ali sad protivnik servira, a ima gem prednosti.

3:5 - Dugi poeni kao na početku meča. Dosta kalkulacija sa obe strane, ali je na kraju španski teniser izašao kao bolji i samo jedan gem ga deli od pobede nad prvim teniserom sveta.

2:3 - Ne dozvoljava Španac da Novak pripreti, pa zadržava svoj servis.

0:1 - Španac nastavlja da napada i oduzima brejk Novaku! Srpski teniser i dalje je verovatno pod utiskom od prethodnog seta, pa je dopustio protivniku da odmah povede.

III set

6:7 - Iskoristio je Španac tek šestu set loptu greškom Đokovića, kojem je loptica dotakla mrežu i vratila se u njegovo polje. Pobednika meča odlučiće treći set.

6:6 - Najduži gem u meču! Odigrani su izvanredni poeni, spasio je Novak četiri set lopte, pa se otišlo u taj-brejk.

5:5 - Srpski teniser je dopustio protivniku da stigne do šanse za izjednačenje u setovima, ali je odličnim servisima (pre svega as servisom) to spasio pa izjednačio.

4:5 - Bautista Agut dobija nalet energije, dok Đoković ima problema sa pronalaženjem prepoznatljive igre. Servira za ostanak u setu.

4:4 - Španac stiže do prvog brejka! Uzvraća srpskom teniseru što kod Đokovića izaziva bes i lomi reket.

4:3 - Novak ponovo prvi stiže do brejka! Srpski teniser uspeo je da oduzme servis protivniku a da nije uspeo da osvoji ijedan poen. Đoković je vezao osam poena za redom.

3:3 - Umor je već počeo da se vidi među igračima, pa pre svega Novak pokušava da skrati poene, pa je tako osvojio gem bez izgubljenog poena.

2:3 - Dosta dobrih poena viđeno je u ovom gemu koji je pripao Špancu. On je u međuvremenu zatrašio lekarsku pomoć.

2:2 - Đoković dozvolio da rival dođe do dve brejk lopte, ali na sreću navijača srpskog tenisera spašava obe i osvaja gem, pa izjednačuje rezultat.

1:2 - Španac agresivnije ulazi u drugi set, ne dozvoljava Đokoviću da kontroliše igru kao u prvom segmentu meča.

0:1 - Siguran gem za Aguta, Đokoviću je falilo i malo sreće kod prvog poena kada je tražio čelendž, a loptica završila koji milimetar u autu.

II set

6:3 - Đoković vodi 1:0 u setovima! Uspeo je srpski teniser da za 41 minut koliko je trajao prvi set da povede.

5:3 - Imao je veliku želju Đoković da uzme još jedan brejk, kako bi naredni set počeo na svoju servu. Nije iskoristio šansu, pa će pokušati da svojim servisom okonča prvi segment igre u svoju korist.

4:2 - Bautista Agut osvaja gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

4:1 - Novak održava nivo igre i kontroliše igru na terenu.

3:0 - Maestralni bekhendi, Đoković potvrđuje brejk.

2:0 - Đoković uzeo brejk! Španac je imao problema sa prvim servisom, dozvolio je rivalu da stigne do dve brejk lopte, od kojih Novak koristi drugu. Početak meča obiluju izuzetni dugi poeni.

1:0 - Srpski teniser bio je prvi na servisu koji lako rešava u svoju korist.

I set

Jedini poraz od Španca u dosadašnjih osam je doživeo srpski igrač u Šangaju pre dve godine. U sedam preostalih mečeva u kojima je slavio je prepustio rivalu samo tri seta.

Novak je u prvom meču turnira u Dohi savladao Džumhura (2:0), Fučovičem i Basilašvilija I to tek posle preokreta. Na drugoj strani je Španac sva tri duela rešio bez izgubljenog seta (Beretini, Garsija-Lopez, Vavrinka).

Pobednik ovog susreta će se za pehar boriti sa boljim iz meča Marko Čekinato (Italija)-Tomaš Berdih (Češka).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online