Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.10.2018.
15:26
Vestionline A

Kinezima se to nije svidelo: Đokovićev rival u finalu nije Federer nego Ćorić

Hrvatski teniser u drugom polufinalu na turniru iz masters serije u Šangaju savladao švajcarskog asa sa 6:4, 6:4.

teniskisavez.com
Pozdrav Đokovića s Ćorićem na svečanoj večeri uoči meča dve selekcije u Dejvis kupu u Kraljevu 2015.

Na Ju-Es openu se iščekivao četvrtfinalni duel Đokovića i Federera, ali je Švajcarac poklekao pred nadahnutim Australijancem Džonom Milmanom u osmini finala. U Šangaju, u delu sveta gde i naš i švajcarski as imaju more obožavalaca, platili bi i duplo da prvi put u svom gradu gledaju i njihov finalni okršaj (Federer je 2010. i 2014. bio uspešniji u polufinalu), ali se ovaj put isprečio Hrvat Borna Ćorić.

Đoković je na "Flašing Medouzu" preslišao Federerovog dželata, a da li će da ostvari i treću pobedu protiv mladog teniskog lava, videće se u nedelju od 10.30 časova. Jednog je već pripitomio kao malu macu. U prvom polufinalnom meču pregazio je Nemca Aleksandra Zvereva baš kao što je ovaj na pola pregazio svoj reket pod lavinom nemoći. 

Naš najbolji teniser, koji će 46. put igrati u finalu na turniru iz masters serije (31-14), savladao je Ćorića oba puta na šljaci i to s 2:0 u setovima. Jednom je to bilo ove godine u Monte Karlu, a prvi put u Rimu 2016.

Ispalo je da Ćorićeva pobeda protiv Federera na travi u Haleu uoči Vimbldona nije bila slučajna. U Šangaju ga je preslišao, uzimajući brejk već na početku oba seta, a nadalje je sve išlo po njegovim zamislima. Švajcarac, koji nije uspeo da sačuva trofej na kineskom mastersu, nijednom nije došao u priliku da se ponada revanšu na servis protivnika. Očigledno je bilo da ne blista pred kineskom publikom ove godine. Prve mečeve je dobio s mukom, a protiv hrvatskog tenisera je bio neprepoznatljiv. 

Finale će biti duel dva tenisera koji će i zvanično na listi u ponedeljak da zabeleže pomake. Đoković ide s trećeg mesta na drugo. Rotiraće se s Federerom. A 21-godišnji Ćorić, koji u Šangaju igra kao 19. na listi, doći će na 13. mesto, što mu je i najbolji plasman. Do sada je to bila 18. pozicija.

Federerov 15. poraz u polufinalu mastersa

Federer je 48 puta bio u finalu na turnirima iz masters serije, koji su najjači posle četiri za grend slem. Ima 27 trofeja.

Protiv Ćorića je u polufinalu poklekao 15. put. Đoković ga je, recimo, savladao četiri puta, Marej triput, Nadal dvaput, a hrvatski teniser je drugi najlošije plasirani protivnik koji mu je preprečio put u finale. Amerikanac Merdiji Fiš je bio na 98. mestu kada mu je to pošlo za rukom u Indijan Velsu 2008, pre nego što je izgubio u meču za trofej od našeg asa, tada 20-godišnjaka.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online