Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.10.2018.
14:28
S. Mirčić - Vestionline A

Đoković: Nema popusta za Federera, mogu opet do prvog mesta (VIDEO)

Najbolji srpski teniser, koji je trenirao u Beogradu između Lejverovog kupa u Čikagu i odlaska na Daleki istok u nove izazove, kaže da mu je samopouzdanje na vrhuncu i da veruje da može ponovo objediniti sve četiri grend slem titule.

S. Mirčić
Novak Đoković u razgovoru sa medijima na terenima SC "Milan Gale Muškatirović"

Novak Đoković je sa svojim timom, koji je predvodio Marijan Vajda, odradio trening na terenima sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu.

Početak treninga bio je otvoren za medije, koji su iskoristili priliku da uslikaju Novaka na terenu, a kasnije je naš teniser odgovarao na pitanja.

Đoković je rekao da učešće na turniru u Pekingu, koji je u toku, a na kojem je pobedio šest puta, nije otkazao zbog povrede ili umora već da je jednostavno odlučio da provede više vremena s porodicom.

- Prosto sam želeo da budem u Srbiji sa porodicom, jednostavno se sve lepo složilo, lepo vreme, igrači sa kojima sam mogao da treniram, bili su tu Filip Krajinović i Danilo Petrović sada je tu i Litvanac Ričardas Berankins, koji se ustalio u prvih 100 na svetskoj listi. Dosta kvalitetni treninzi i vrlo sam zadovoljan, zato smo odlučili da je bolje da ostanem u Beogradu, da se malo oporavim i izgradim dobru bazu za finiš sezone - rekao je Đoković, koji će igrati na turniru iz masters serije u Šangaju (7-14. oktobar).

Prelonmi trenutak godine, kako kaže, bio je posle poraza od Italijana Marka Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa.

- Nakon poraza od Čekinata odlučio sam da uzmem četiri-pet dana predaha. Otišao sam sa ženom na planinarenje, boravak u prirodi. Nekako posle toga je sve krenulo dobro, igrao sam finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati i Ju-Es open, zaista jedan veliki uspon u formi, pogotovo jer sam na početku sezone imao velikih problema da uspostavim sigurnost u igri, menjao sam i rekete i tim, ali kada imate više poraza nego pobeda, što je za mene u tom trenutku bila novina, jednostavno dođete u situaciju da preispitate svoje odluke. Jako specifično iskustvo za mene koje me je naučilo kako da se postavim u takvim okolnostima - kaže Novak.

Uvek je verovao da može da se vrati. Kada se ponovo uspostavila saradnja sa Marijanom Vajdom, dugoročni plan je bio da se neka optimalna forma dostigne do Ju-Es opena, ali se to dogodilo znatno ranije.

Samopouzdanje mu je na visokom nivou i veruje da opet može da u svojoj riznici ima sva četiri trofeja za grend slem u isto vreme kao što je to bilo s osvajanjem Rolan Garosa 2016.

V. Sekulić
 

- Svaka godina, svaka sezona je neka nova stranica koju morate da ispišete, ja sam u suštini danas druga osoba, i drugi igrač nego pre tri godine. Da li je moguće da opet objedinim titule na grend slemu? Moguće je. Da li verujem da mogu to da ponovim? Verujem, inače ne bih igrao tenis, ne bih se takmičio. Vera je uvek nešto čega se pridržavam i čemu se vraćam - ističe najbolji srpski teniser.

Lejverov kup, timsko takmičenje evropskih i neevropskih tenisera pokrenuto prošle godine, na kojem je naš as u Čikagu učestvovao prvi put, njemu je bilo jedinstveno iskustvo, ali i vrlo naporan događaj iako revijalnog karaktera.

- Trenutno u tenisu samo Lejver kup može da ujedini Nadala, Federera, Mareja, Zvereva, mene, da budemo u istoj ekipi. Veliko je to uzbuđenje. Ne viđate tako često mene i Rodžera na istoj strani mreže. Prijatno sam iznenađen u svakom pogledu, jedino je bilo previše naporno. Imate mečeve tokom celog dana, praktično tri dana morate biti po 12 sati u sali i bodriti kolege, što je naravno jako lepo ali nismo baš navikli na to. Mislim da će morati da naprave male korekcije rasporeda - kaže Đoković.

Tokom Lejverovog kupa je provodio mnogo vremena s Federerom. Novak kaže da sada ima još više poštovanja prema Švajcarcu.

- Rodžer je jako posvećen tenisu, on je jedan od osnivača Lejver kupa, mnogo mu znači, vidi se koliko je energije uložio u to. Ovo će osnažiti naš odnos, prosto imali smo prilike da upoznamo jedan drugog kao nikad do sad. Upoznao sam ga malo bolje i kao osobu tako da sada imam još više poštovanja za njega. Verujem da je i njemu bilo jako interesantno, mada kada se budemo sastali sledeći put, Lejver kup neće uticati na to da ga pustim ili on mene - ističe Novak.

Đoković, koji je trećeplasirani na svetskoj listi, u Šangaju nastavlja pohod za povratak na vrh. Ispred njega su prvoplasirani Nadal i Federer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online