Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 17.08.2018.
22:41
Vestionline A

Đoković u polufinalu protiv Čilića (oko 20 časova)

Naš najbolji teniser je savladao Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića sa 7:5, 4:6, 6:3 u četvrtfinalu na turniru iz masters serije u Sinsinatiju, a sledi duel s hrvatskim igračem.

EPA/Tannen Maury
Uzbudljiva borba za polufinale: Novak Đoković

U jednom danu u Sinsinatiju Đoković kao da je odigrao zahtevan meč na turniru za grend slem. Prvo je morao da privede kraju duel s Bugarinom Grigorom Dimitrovom koji je prethodne večeri po lokalnom vremenu prekinut zbog kiše, a to je trajalo pola sata, dok je posle neduge pauze slomio Raonićev otpor za dva i po sata.

U polufinalu se sastaje s najboljim hrvatskim teniserom Marinom Čilićem, sedmoplasiranim na svetskoj listi, protiv koga je u jedno vreme vodio s 14:0 u pobedama. Hrvatu, koji je u četvrtfinalu savladao Španca Pabla Karena Bustu sa 7:6 (9:7), 6:4, pripala su poslednja dva okršaja. Prethodni je bio u finalu na travi Kraljičinog kluba u Londonu u kojem je naš as poklekao uprkos dobrim šansama za pobedu, ali je negovestio da će biti konkurentan na predstojećem Vimbldonu, što je i krunisao četvrtim trijumfom na najčuvenijem turniru belog sporta.

Sada protiv Raonića ima skor 9:0. Kanađanin iz duela izlazi s tek drugim osvojenim setom u međusobnim mečevima (19:2), a to dovoljno govori o Đokovićevoj dominaciji protiv njega. Neki prethodni okršaji su mu pripali lakše, neki teže, a ovaj baš teško. Upravo su to oni mečevi u kojima pored Đokovićevog vanserijskog teniskog umeća do izražaja dođe njegova mentalna snaga kojom protivnička nada najednom sagori u pepeo.

Iako je Raonić jedan od igrača koji imaju strahovit servis, upravo se Đokovićeva moć nad njima i ogleda u fantastičnoj spremnosti da im kroti to moćno oružje. Ne može baš svaki njihov servis da bude as, a kad se razvije igra u polju, tu je Novak svoj na svome. Tako je rođeni Podgoričanin odservirao 21 as, ali se 14 puta suočavao s Đokovićevim prilikama za brejk. Spasao ih je deset, a četiri su našem asu bile dovoljne da u pravo vreme prelomi razvoj događaja na svoju stranu i to u okolnostima kada je Raonić u sva tri seta prvi osvajao gemove na protivnički servis. 

Đoković u Sinsinatiju ne zna za pobedu u finalu (svih pet poraza), ali u polufinalu zna samo za pobede (svih pet puta). Protiv Čilića će igrati 139. put u polufinalu u karijeri, a 61. put na turnirima iz masters serije.  

Meč je drugi na centralnom terenu. Prethodi mu prvi polufinalni duel u ženskom singlu između Čehinje Petre Kvitove i Holanđanke Kiki Bertens, koji počinje u 18 časova po našem vremenu (podne po lokalnom).

III set (6:3) 56 minuta

6:3 Gem je počeo s 0:30, a završio se Đokovićevim filigranskim poenom pored Raonića koji je bio na mreži.

5:3 Đoković se servirati za pobedu. U gemu u kojem je izvojevao brejk prvi put Raonić je spasao tri prve prilike našeg asa, ali je sada položio oružje već iz prve. Brejk koji je plod Đokovićeve mentalne snage.

4:3 Umalo da Đoković i drugi gem uzastopno na svoj servis osvoji bez izgubljenog poena, ali važno je da drži protivnika pod pritiskom.

3:3 Raonić stavlja pečat na gem asom, ukupno dvadesetim.

3:2 Brejk potvrđen bez izgubljenog poena. Sada je Raonić taj koji mora da prati.

2:2 Đoković u drugom setu nije imao ni jednu priliku za brejk, a u ovom gemu čak četiri. Drugu i treću je Raonić spasao munjevitim asovima, ali Đokovića nije izdalo strpljenje. Na kraju njegov krik koji uvek nagoveštava povoljan rasplet.

1:2 Kao i u trećem gemu drugog seta Raonić dolazi do brejka i opet prvi. Đoković je spasao dve brejk-prilike, ali je kanadski teniser odigrao vrhunsku paralelu iz forhenda, koju je naš as samo pogledom mogao da uhvati.

Đoković je iz belo-zelene opreme protiv Dimitrova preko zeleno-bele u prva dva seta s Raonićem stigao do skroz bele.

1:1 Brzi gem za Raonića kome je očvrsnulo samopouzdanje.

1:0 Sve isto na početku kao i u prethodna dva seta. Đoković prvi servira i osvaja gem.

U osam prethodnih okršaja, a svi su pripali Đokoviću, odnos u setovima je 19:1. Raonić je jedan jedini osvojio na šljaci rimskog mastersa, u polufinalu 2014 - 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 6:3.

Tanjug/AP
Pogled na meč Đokovića i Raonića s najviših sedišta

 

II set (4:6) za 35 minuta

4:6 Raoniću je drhtala ruka, bio je i u grču na set-lopte, ali je iskoristio četvrtu.

4:5 Ista meta, isto odstojanje.

3:5 Raonić siguran.

3:4 Đoković drži korak za Raonićem. Jasno je treba mu brejk.

2:4 Raonić održava prednost.

2:3 Đoković ovoga puta nije iskaljivao bes na reketu. Smanjio je prednost protivnika, a videćemo hoće li i nadalje razvoj događaja biti kao u prethodnom setu.

1:3 I opet kanadski teniser potvrđuje stečeno u prethodnom gemu.

1:2 Raonić opet prvi dolazi do brejka u setu. Đoković je spasao prvu brejk-loptu (30:40), a u sledećem poenu Kanađanin je ugrabio priliku da iz odbrane pređe u napad i da završi gem moćnim forhendima.

Hrvat Marin Čilić je u polufinalu. Savladao je Španca Pabla Karena Bustu sa 7:6 (9:7), 6:4.

1:1 Raonić ipak dolazi do izjednačenja.

1:0 Da li je Raonić slomljen? Đoković čini iskorak u drugom setu.

I set (7:5) za 68 minuta

Posle gema koji je kanadski teniser osvojio na Đokovićev servis za vođstvo s 4:3 naš as je smogao snage da stabilizuje igru i da ne upada u nervozu. Dva puta mu je pripao gem na Raonićev servis, koji je načinio sedam dvostrukih servis-greški.

Tanjug/AP
Igra za prvu pobedu protiv Đokovića: Miloš Raonić

7:5 Neće biti taj-breka. Kao i kada je Đokoviću prepustio svoj servis gem prvi put Raonić je ponovo u teškom trenutku po njega načinio dvostruku servis grešku. Čelindž je džaba tražio. Bio je to aut.

6:5 Gem je počeo s 0:30, ali je dalje kontrolu preuzeo Đoković. Raonić sada servira za ostanak u setu.

5:5 Đokoviću se iskaljivanje besa na reketu gotovo uvek isplati. Uzvratio je udarac. Nije iskoristio prvu brejk-loptu (40:15), ali jeste drugu tako što mu je protivnik pomogao dvostrukom servis-greškom. Raonić ih već ima šest.

4:5 Gem koji Đoković brzo dobija iz inata prema sebi. Raonić će servirati za vođstvo u setovima.

3:5 Na krilima prethodnog gema Raonić potvrđuje brejk bez izgubljenog poena.

3:4 Đoković iz besa lomi reket. To znači da je Raonić taj koji prvi stiže do brejka. U kriznom gemu po našeg asa Kanađanin je iskoristio petu brejk-loptu. Đoković se nekoliko puta vrhunskom igrom izvadio iz teških situacija, ali generalno ovo nije bio njegov gem.

Uzbudljiv prvi set u duelu Marina Čilića i Pabla Karena Buste - 7:6 (9:7). Španac je spasao tri set-lopte u taj-breku pri vođstvu hrvatskog tenisera sa 6:3, a zatim je Čilić spasao jednu pri 7:6 za Španca.

3:3 Raonić nije popustio.

3:2 Nazire se jedan od povoljnih razvoja događaja po našeg tenisera. Njegovo je da osvaja gemove na svoj servis i da strpljivo čeka da to moćno oružje iz Raonićevih ruku popusti da bi se načinio brejk.

2:2 Sada brzi gem za Raonića.

2:1 Potpuno drugačije nego u prethodnom gemu ekspresno rešena stvar u Đokovićevu korist. Bez izgubljenog poena.

1:1 Prvi gem je završen očas posla, a drugi je trajao 15 minuta. Bilo je devet izjednačenja, Đoković je imao pet prilika za brejk, Raonić se uvek vadio gromovitim servisom. Na koncu gem mu je i pripao.

1:0 Siguran servis gem za Đokovića. Servis mu je bio glavni adut protiv Dimitrova pa bi bilo dobro da tako i ostane i protiv igrača kome je baš to najjača strana.

Naš as izlazi danas drugi put na teren, pošto je pre nekoliko časova priveo kraju meč trećeg kola s Bugarinom Grigorom Dimitrovom, prošlogodišnjim pobednikom. Miloš Raonić je posao prebrinuo pre kiše koja je neumoljivo ispreturala raspored mečeva i zadala glavobolju organizatorima.

U međusobnim duelima je 8:0 za Đokovića. Nisu igrali od završnog turnira sezone u dvorani O2 u Londonu. Tada je naš najbolji teniser savladao rođenog Podgoričanina u grupi sa 7:6 (8:6), 7:6 (7:5).

Ko ode u polufinale sastaće se s pobednikom susreta Hrvata Marina Čilića i Španca Pabla Karena Buste, a njihov okršaj je takođe u toku.

POVEZANE VESTI

Subota 18.08.2018. 04:37
Djota, djota, napred Djota
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online