Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.08.2018.
19:08
Vestionline A

Kad stane kiša, padne Dimitrov: Đoković u četvrtfinalu

Naš najbolji teniser je sigurnom igrom s 2:6, 6:3, 6:4 priveo kraju meč trećeg kola na turniru iz masters serije u Sinsinatiju, koji je bio prekinut zbog lošeg vremena, sledi duel s Kanađaninom Raonićem.

Tanjug/AP
Sigurna igra i u odlučujućem setu: Pozdrav Đokovića s Dimitrovom na kraju meča

Naš as, koji zauzima deseto mesto na svetskoj listi, rastavio je petoplasiranog Grigora Dimitrova od trona u Sinsinatiju. To je jedini trofej na turnirima iz masters serije koji je osvojio, a Đoković u riznici od 30 samo njega nema (izgubio u svih pet finala).

Njihov deveti međusobni duel, a našem najboljem teniseru pripao je i šesti uzastopce (ukupno je sada 8:1), prekinut je u 22.14 časova po lokalnom vremenu (4.14 jutros po našem) zbog kiše pri rezultatu 2:6, 6:3, 2:1. Đoković je loše vremenske prilike preduhitrio tako što je u trećem gemu odlučujućeg seta načinio brejk, a to mu je pomoglo da u nastavku sigurnim servisom privede meč kraju još jednom u svoju korist.

Ostvario je tako 320. pobedu na turnirima iz ove kategorije (72 poraza).

Tanjug/AP
Najzad se odahnulo: Đokovićev ustaljeni pozdrav publici posle pobeda

Nije se igralo ni pola sata pa se može smatrati da je imao jači trening za iskušenje koje ga uskoro očekuje. Sastaće se u četvrtfinalu s Kanađaninom crnogorskog porekla Milošem Raonićem (29. mesto) koji nije morao da se pati s kišom. Zemljaka ruskog porekla Denisa Šapovalova (32) savladao je u trećem kolu dok je vreme bilo idelano za igru sa 7:6 (7:4), 6:4.

Đoković protiv Raonića stoji još bolje nego s Dimitrovom - 8:0. Nisu se namerili jedan na drugog još od završnog turnira u Londonu pre dve godine. Njihov duel je na istom mestu posle meča trećeg kola između Švajcarca Rodžera Federera i Argentinca Leonarda Majera koji je u toku.

Pobednik će se u polufinalu sastati s uspešnijim iz meča Hrvata Marina Čilića (7) i Španca Pabla Karena Buste (13).

III set

6:4 Opet je našeg asa poslužio servis. Ide dalje ka jedinom trofeju na turnirima iz masters serije kojeg nema. Nastavak nije potrajao ni pola sata.

5:4 Ne da Bugarin svoj servis, ali će Đoković zbog načinjenog brejka u trećem gemu servirati za pobedu.

5:3 Nekoliko loših Đokovićevih reakcija dovelo je do toga da je Dimitrov imao brejk-loptu, ali je naš as to spasao odličnim sevisom. Igralo se zatim na razliku a Đoković je materijalizovao drugu gem-loptu. Poslužio ga je servis, a sudija ga je jednom i opomenuo zbog predugačke pripreme da servira.

4:3 Dimitrov takođe bez peripetija uzima gemove na svoj servis.

4:2 Naš as nastavlja da kontroliše razvoj događaja na svoj servis.

3:2 Đoković je uzeo prvi poen na servis Dimitrova, kasnije još jedan za 30:40, ali je Bugarin završio gem asom.

3:1 Đoković odličan u prvom gemu nastavka meča. Bez izgubljenog poena.

Meč je nastavljen. Naš teniser je prvi na servisu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online