Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.07.2018.
13:41
Vestionline, b92.net A

Đoković: Verujte mi, i ja se isto pitam...

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, kaže da i on sebi postavlja isto pitanje koji u poslednjih nekoliko nedelja ističu novinari i navijači.

EPA/DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL
Novak Đoković, povratak na vrh

- Jasna su mi pitanja ljudi da li ću biti u stanju da zadržim ovu konstantnost i visok nivo igre. Verujte mi, i ja se isto pitam. Istovremeno, ne mogu previše ni da gledam sa strane jer moram da budem svestan ovoga što sam postigao. Da ste me pre mesec, mesec i po dana pitali da li mogu da osvojim Vimbldon... Ne znam, nadao bih se tome svakako, ali svakako da nisam bio siguran da li je nivo mog tenisa dovoljno kvalitetan za tako nešto - rekao je Novak.

Đoković se četvrtim trijumfom na terenima "Old England Cluba" u velikom stilu vratio na veliku scenu, posle ogromnih problema s laktom, operacijom i gotovo jednoipogodišnji odsustvom, ili barem nemogućnošću da igra tenis na način na koji je navikao ceo svet.

- Naravno da sam veoma srećan i zadovoljan činjenicom da mogu, bez ikakvih problema, da se takmičim kao što sam to činio na nekoliko prethodnih turnira, pre svih na Kvinsu i Vimbldonu. Za mene to predstavlja ogromnu dozu samopouzdanja, odnosno odskočnu dasku za sve ono što me čeka.

Nole se punom parom sprema za američku Masters turneju, Montreal i Sinsinati, ali se svi ipak nadaju novom slavlju na US Openu, poslednjem Grend Slemu sezone. Istovremeno, osvajanjem Sinsinatija ponovo bi ispisao nove stranice teniske istorije, postavši jedini igrač sa svim peharima sa turnira iz Serije 1.000.

- Zasta ne mogu da predvidim budućnost, tako da ne znam šta će se događati. Ali, znam da volim da igram na terenima sa tvrdom podlogom. US Open je uvek bio uspešan turnir za mene, a gde me prošle godine nije bilo zbog povrede. Jako se radujem, daću sve od sebe i videćemo gde će me to odvesti - zaključio je trinaestostruki Grend Slem šampion.

Povratank Marijana Vajde u stručni štab bio je možda i ključni potaz u cilju povratka tamo gde mu je i mesto, na vrhu.

- Svakako da je daleko opušteniji, ali je daleko važnije što ponovo uživa u onome što radi. Onog trenutka kada se to dogodi, a istovremeno sve sumnje i strahovi nestanu, njegova najbolja sezona može da počne. Bilo je potrebno samo malo bolje planiranje... Ima svoju porodicu i prijatelje iza sebe i sve će biti kako treba. Ne želim da dajem nikakve prognoze za US Open, ali, imajući u vidu momentum kod Novaka, možemo da očekujemo nove blokbastere u polufinalima i finalima - rekao je Vajda.

Novakov teniski otac prokomentarisao je i činjenicu da tri najbolja igrača svih vremena - Rodžer Federer (20), Rafael Nadal (17) i Đoković (13) - imaju zbirno 50 osvojenih Slemova.

- Prosto je neverovatno da su se sva trojica vratila na ovaj nivo. Tri momka koja zbirno, u svom igračkom veku, imaju 50 osvojenih Slemova od ukupno 60. Fascinantno je šta rade u prethodnih 15 godina. Opet, naravno da i ja želim da mlađi naraštaji naprave ključni korak i načine tenis interesantnijim... - rekao je Vajda.

Masters u Montrealu na programu je od 3. do 12. avgusta, odmah za njim teniska elita seli se u Sinsinati, dok Otvoreno prvenstvo Amerike počinje 27. avgusta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online