Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.06.2018.
12:00
I. Gačić A

Iz Melburna ka zvezdama

Novo tenisko čudo od deteta poreklom iz Srbije uskoro krupnim koracima stiže na veliku scenu. Supertalentovana Elena Mićić iz Melburna, rođena 13. jula 2004. godine, već odavno je nagovestila blistavu karijeru, a možda već za koju godinu dobije i priliku da ostvari jedan od svojih snova, da istrči na glavni teren Melburn parka, ali kao učesnik zvaničnog grend slem meča.

Privatna arhiva
Nova nada: Elena Mićić

- Imala sam već prilike da budem na glavnom terenu, bacala sam novčiće za početak meča između Marije Šarapove i Dominike Cibulkove. To su bili prelepi trenuci za mene, pogotovo što je Šarapova moja omiljena teniserka i od malih nogu navijam za nju - seća se na početku razgovora uvek nasmejana Elena, po mnogima jedna od najtalentovanijih devojaka koje su se pojavile u tenisu na prostoru Australije poslednjih godina.

Sa reketom se druži više od 10 godina, a još joj nije bilo ni punih osam kada je osvojila prvi turnir za devojčice uzrasta do 12 godina. Iz australijske teniske federacije su bili toliko oduševljeni Eleninom tehnikom, da su njene snimke koristili i u video-prikazima za stručna usavršavanja. Eleni je to bio dodatni motiv da nastavi sa još napornijim i upornijim radom.

- Nedeljno treniram najmanje šest dana, pored tenisa, tu su i kondicioni treninzi, pilates takođe. Trenutno brigu o meni vode treneri Stiv Blandel i En Kvin, koja je svojevremeno igrala sa čuvenim Petom Kešom u miksu i osvajala titule. Imam svoj cilj od koga neću odustati, a to je da igram tenis na vrhunskom nivou. Mislim da to mogu, i napredujem iz godine u godinu - naglašava Elena.

Privatna arhiva
Ninković najbolji promoter Srbije

On je super: Elena sa Milošem Ninkovićem

Elena nema baš mnogo vremena da prati i ostale sportove, ali ne propušta da odgleda utakmicu FC Sidneja kada gostuje u Melburnu, kako bi sa tribina bodrila najpopularnijeg srpskog sportistu u Australiji Miloša Ninkovića.
- Imala sam prilike da ga upoznam i da se slikam sa njim, vrlo je prijatan momak, neposredan, srdačan. Na svakom koraku uspešno promoviše Srbiju i naš narod.

Zaista je superdečko i izuzetan fudbaler - naglašava      Elena Mićić.

Pored australijskog saveza, koji je na sebe preuzeo sve troškove Eleninih putovanja, velika pomoć stigla je i od sponzora za opremu - Head.

- Zasada sam zadovoljna u kom pravcu ide moja karijera, ali pravi rezultati se tek očekuju. Ove godine mi je cilj da odigram što više ITF turnira u konkurenciji juniorki i da poboljšavam rejting. Uskoro odlazim u Novu Kaledoniju i Fidži, gde će biti vrlo zanimljivih mečeva i jaka konkurencija, ali nadam se dobrim rezultatima - uverena je Elena.

Privatna arhiva
Marija joj uzor: Elena na Australijen openu sa Šarapovom i Ćibulkovom 

Otac Zoran i majka Dragica najveća su joj podrška na teniskom i životnom putu, a pored sportskih uspeha trude se da Elena nikad ne zaboravi svoju domovinu Srbiju.

Komplimenti od Bolitjerija

Svojevremeno je na račun Elene Mićić sijaset komplimenata izrekao i legendardni teniski stručnjak Nik Bolitjeri.
- Odradila sam par treninga sa njim i bio je veoma zadovoljan. Predvideo mi je sjajnu karijeru i to je ogroman podstrek. Potrudiću se da opravdam njegove reči - obećava Elena.

- Bila sam presrećna što sam sa 10 godina osvojila prvenstvo Beograda, i to je jedna veoma lepa uspomena. Imamo dosta rodbine u Srbiji, odlazimo često i veoma volim i poštujem zemlju i svoj narod. I uvek sam posebno ponosna na Novaka Đokovića, sigurna sam da će se uskoro ponovo vratiti na šampionske grane, jer je on najbolji teniser svih vremena - kaže Elena.
Velika i svakodnevna podrška iz Srbije stiže od iskusnog trenera Dejana Vraneša, nekadašnjeg selektora naše ženske reprezentacije.

- Mnogo hvala tom čoveku, jer mu nikad ništa nije teško za nas i Elenu, uvek nam je na raspolaganju u svakom trenutku. Elenin uspeh biće u velikoj meri i njegovo delo - dodaje otac Zoran Mićić, inače veliki navijač svih srpskih selekcija i izuzetno uspešan poslovni čovek u Melburnu.

Već za koju godinu, eto male Elene i na velikoj sceni. A što da ne, jednog dana, i u dresu nacionalnog tima Srbije.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online