Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.12.2017.
07:11
Vestionline A

Novak opet napada tron: Ne želim ništa manje od prvog mesta i Grend slem trofeja

Šest teških meseci je iza Novaka Đokovića. Srpski as se oporavio od povreda lakta, u petak od 16 časova nekada najbolji teniser sveta igraće prvi meč posle pauze, na Mubadala egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a protivnik u polufinalu biće mu Španac Roberto Bautista Agut.

EPA/NIC BOTHMA
Povreda je prošlost, kreće u nove pobede: Novak Đoković

- Lagao bih vas, ali ne bih bio iskren ni prema sebi, kada bih rekao da želim išta manje od prvog mesta i Grend slem trofeja. Znam da sam to činio u prošlosti, dokazao sam sebi da mogu, pa zašto ne bih uradio to ponovo? Prvenstveno, imam veliku želju, a to je najvažnije. Potrebno da stvarno želite nešto, da verujete i posvetite se tome, zato ja jesam. Ali nisam samo ja i to je veoma važno, već i moja supruga, deca, roditelji, braća… Svi su mi velika podrška i daju mi neophodnu energiju - rekao je Đoković u drugom delu intervjuu za sport360.com.

Novak želi da uđe u ritam pred Australijan open, koji počinje polovinom januara. Prvi Grend slem u Melburnu naš as je osvajao čak šest puta, a prošle sezone je senzacionalno ispao već u drugom kolu od Dolgopolova.

- Za sada je plan da igram Abu Dabi, Dohu i Australijan Open. Naravno i sve velike turnire koji slede. Pod znakom pitanja je jedino da ću kasnije nastupiti u Dubaiju ili Akapulku, a nisam siguran ni za Dejvis kup. Sve zavisi kako će lakat reagovati na treninge, a onda i na mečeve. Nadam se da ću ceo mesec igrati dobro i da ću stići daleko na Australijan openu. Ciljevi su uvek visoki, svestan sam šta mogu da ostvarim, ali prvi put imam zadršku jer znam u kakvom sam stanju. Ako me pitate, igrao bih svaki dan, ali želim da postupam pametno. 

Srbin potencira sjajnu saradnji sa Andreom Agasijem.

- Andre je neverovatan, ima pametan i mudar pristup tenisu i životu generalno. Pomaže mi da steknem drugačiju perspektivu ko sam i šta želim da postignem u tenisu. Ono što me najviše impresionira kod Agasija je njegova mogućnost da izuzetno kompleksne razgovore pretoči u konkretne, precizne informacije koje se kod vas zadržavaju i usmeravaju vas baš u onom pravcu koji je potreban da ostvarite željene ciljeve. Ta njegova osobina je impresivna i Radek i ja mnogo učimo od Andrea. Druga stvar je što se konstantno drži parole "veruj u sebe". Traži od vas da budete svesni koliko ste dobri - zaključio je Đoković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online