Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.09.2017.
14:00
Vesti A

Jelena Dokić ponovo trenira!

Jelena Dokić se idućeg meseca vraća u Australiju. Nekadašnja teniska šampionka i nada ovdašnjih Srba, skinula je 30 kilograma težine i vratila se na teniski teren, sanjajući da bi možda mogla da se vrati u profesionalni sport.

EPA/MIGUEL SIERRA
Jelena dok je igrala

Bivša teniserka broj četiri na svetu koja se povukla 2013, opet uživa u treninzima, nastojeći da sada, nakon dramatičnog mršavljenja, povrati kondiciju.

Jelena ima 34 godine i borila se sa zdravstvenim problemima. Konačnu odluku da li će pokušati da se vrati u profesionalna takmičenja doneće kasnije ove godine.

Povratak u Australiju

Jelena se vraća u Australiju u oktobru i kaže da joj je namera da se tokom leta posveti radu na televiziji, turneji uz svoju knjigu i predavanjima o ulozi motivacije u životu.

Danas, iz zdravstvenih razloga usmerena je na vraćanje kondicije, ali takođe priznaje i da je odnedavno počela da se pita da li bi ponovo mogla da se bori za vrh.

- Nikad nemoj reći nikad - navodi ona. - Ali u ovom trenutku ne vežbam s namerom da se vratim na turnire. Vežbam i udaram lopticu zbog svog zadovoljstva i zdravlja. Mučim se sa problemima sa tireoidnom žlezdom i do pre oko dva meseca nisam dve godine nogom kročila na teren.

Na Instagramu, uz nekoliko fotografija sa odmora u Hrvatskoj, napisala je da su joj "zdravlje i fitnes prioriteti".

"U ovom času, veliko mi je da sam se vratila na teren i da ponovo udaram lopticu."
Dokićeva je bila mlada teniserka koja je veoma obećavala - u četvrtfinalu Vimbldona bila je sa svega 16 godina. U polufinalu sa 17, a sa 19 godina bila je četvrta na svetu. Za Srbe u Australiji bila je "njihovo dete", svetla tačka u ozbiljnom vremenu po njih. Preteča Novaka Đokovića, Ane Ivanović i svih ostalih koji su došli posle.

Karijeru je prekinula zbog povreda pre četiri godine.

- Nisam napustila tenis po svojoj želji, već zbog povreda i operacija, i u poslednje vreme razmišljam da bi bilo lepo da se ponovo igra. Ali ne zanosim se previše. Prioritet su zdravlje i fitnes.

Dokićeva je nedavno potpisala ugovor ambasadorke kompanije "Lejdi Šejk", specijalizovane za mršavljenje, pošto je izgubila 30 kilograma dobijenih zbog tireoidne žlezde.

Njen menadžer Nik Fordhem kaže da se usmerila na svoje zdravlje.

- Prerano je da se zvanično saopštava da se vraća, ali je gledamo kako uživa u povratku na terenu. Njeno zadovoljstvo je prioritet, pored zdravlja i kondicije. Uz to, radimo na promociji njene knjige.

Reč je o biografiji koja se već ceni "eksplozivnom" - i gde Jelena bez skrivanja priča o usponima i padovima u životu, uključujući odnose sa ocem Damirom. Knjiga izlazi u novembru.

- Uživala sam u pisanju životne priče i ne mogu da dočekam da se pojavi. Već sada imam neverovatno interesovanje i podršku - kaže Jelena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online