Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Subota 12.07.2014.
12:29
Beta, mozzartsport.com A

Frka oko Kvitove, njen tim se pita: Šta bi bilo kada bi neko predložio da se Đokoviću oduzme državljanstvo?

Predsednik Češke Miloš Zeman i ministar finansija Andrej Babiš su stali u zaštitu vimbldonske pobednice, češke teniserke Petre Kvitove, na koju se povela hajka na Fejsbuku da joj se oduzme češko državljanstvo zato što se preselila u Monako i tamo plaća porez, prenosi "Beta".

 Petra Kvitova je šampionski trofej na Vimbldonu osvojila 2011. i 2014. godine
 

Hajka se prenela u medije, kada se uključio poslanik vladajuće Češke socijaldemokratske stranke Stanjislav Humpl i zatražio da se Česima koji se trajno presele u neku drugu zemlju oduzme državljanstvo.

"Kvitovoj su pomogle da uspe pare čeških poreskih obveznika, a sada plaća porez drugoj zemlji", rekao je Humpl.

Kvitovoj prećeno u Češkoj, uhapšen osumnjičeni

 

Češka policija je uhapsila osobu koja je pretila dvostrukoj šampionki Vimbldona Petri Kvitovoj, prenosi "Mocart sport".

Kako je prenela agencija AFP, pozivajući se na lokalne medije, 53-godišnji čovek identifikovan je nekoliko sati posle poziva i njemu preti kazna od tri godine zatvora.

On je dodao da teniserka nije krila da je na preseljenje u Monako navelo to da će plaćati manji porez.

Predsednik Miloš Zeman je naglasio da bi Češka morala da zahvaljuje Kvitovoj za uspešno predstavljanje zemlje.

"Porez u drugoj zemlji je plaćao i jedan od najslavnijih švedskih režisera Ingmar Bergman. Nikome u Švedskoj nije ni palo na pamet da mu oduzima državljanstvo", rekao je Zeman za današnje Pravo.

Petra Kvitova i njen tim prate šta se piše, ali neće dozvoliti da im to pokvari slavlje posle trijumfa češke teniserke na ovogodišnjem Vimbldonu, poručili su posredstvom agencije Česka sportovnji koja ih zastupa.

"Petra je prijavljena u Monaku već godinu dana, to nije palo sa neba i nije jedina među sportistima. Iskreno rečeno, želeo bih da budem malena muva negde na zidu u Beogradu da vidim i čujem šta bi se dešavalo kada bi neko tamo predložio da se iz istih razloga srpsko državljanstvo oduzme Novaku Đokoviću", rekao je Pravu portparol Česke sportovnji Karel Tejkal.

U domovinu ide, po njegovim rečima, bar deo prihoda Kvitove kojima plaća najmanje tri člana svog tima počev od trenera.

U njenu odbranu je stao i češki ministar finansija Andrej Babiš.

"Novac od pobeda oporezuju po pravilu u onim zemljama gde se održava turnir. Petra Kvitova ne igra u Češkoj. Putuje po turnirima po celom svetu gde joj pobede oporezuju. Za slavu Češke čini više od svih zajedno koji je sada kritikuju", rekao je Babiš.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 13:29
Dakle za vecinu gradjana Srbije je normalno da se neko ko zaradjuje ogroman novac formalno preseli u drugu drzavu da bi izbegao placanje poreza. A taj isti narod zaboravlja da on placa sve dazbine Rep.Srbije! I da je svaki muski drzavljanin vojni obaveznik! Znaci mora i da ako zatreba pogine za rep.Srbiju. Da. Djokovic bi trebalo da placa porez u Srbiji. Braco svi vi koji citate ovo,vi placate porez.
Subota 12.07.2014. 16:22
маркос Ђоковић је недавно дао за своје хуманитарно удружење у Србији (помоћ за децу) 750 000 хиљада долара, за помоћ страдалима од поплаве све што је добио у Риму 550 000 хиљада еура; толико никада не би платио пореза да живи у Србији. Критика је лака, али нешто конкретно урадити, као што то ради Ђоковић је реткост. Нека Ђоковић настави овако а, ви се потрудите да макар мало помогнете.
Subota 12.07.2014. 20:50
markos Ево само да додам и ову истину: Ђоковић не ради у Србији већ у иностранству; што ће рећи да има право да живи где се њему свиђа и зато не видим зашто би плаћао порез у Србији, Да ли наши спортисти: фудбалери, рукометаши, кошаркаши и други који раде у иностранству плаћају порез у Србији,,,? Ви сте навалили на онога који даје, како се каже: и шаком и капом а ови други ништа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online