Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.03.2014.
09:30
B92 A

Đoković zaigrao tek kad ga je Čilić naljutio

Najbolji srpski teniser plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu i pored slabog starta protiv hrvatskog tenisera.

Loš početak, odličan završetak: Novak Đoković

Đoković je posle skoro dva sata borbe preokretom savladao Hrvata sa 1:6, 6:2, 6:3.

Drugi reket sveta će u sledećoj rundi prestižnog turnira u Kaliforniji igrati sa Žilijenom Benetoom, koji je savladao Felisijana Lopesa.

Đoković je zabeležio osmu pobedu u isto toliko međusobnih duela sa Hrvatom. Novak je u Indijan Velsu prethodno savladao Viktora Haneskua (7:6, 6:2) i Alehandra Gonsalesa (6:4, 2:6, 7:6).

U loži srpskog tenisera posle dužeg vremena pojavio se Slovak Marjan Vajda, trener sa kojim je Đoković ostvario najveće uspehe.

Meč je servisom počeo 24. nosilac na turniru Marin Čilić i bez izgubljenog poena osvojio je prvi gem, a zabeležio je i prvi as udarac. Novak je svoj servis gem startovao servis-volej igrom, ali je Hrvat bio spreman na to i pasing šotom uzeo poen.

Novak je upisao duplu servis grešku, igra veoma agresivno, gađa osnovnu liniju, ali u tim pokušajima ume i da pretera, što je omogućilo Čiliću prvu brejk loptu, koju Hrvat nije iskoristio, iako je imao gotovo prazan teren za odigravanje voleja.

Imao je srpski teniser problema sa servisom, još jedna dupla servis greška donela je protivniku brejk šansu, koju mu je Novak dozvolio, novim promašajem.
 

Čilić je sjajno servirao, stigao do 40:0, Novak je insistirao na dubokim loptama što je primoralo Hrvata na greške, ali je on direktnim poenom iz početnog udarca stigao do prednosti od 3:0.

Dobar početak: Marin Čilić

Hrvatski teniser je na svakoj lopti, bez greške pogađa i stiže do nove dve brejk šanse, Đoković je uspeo da spasi prvu, ali ga je njegovim oružjem, dubokim loptama blizu osnovnoj liniji, Čilić primorao da izbaci loptu u aut, 4:0, dok sledeći gem Hrvat dobija bez izgubljenog poena, za 5:0.

Đoković je zabeležio samo jedan viner, a 11 grešaka, ni u trećem gemu na svoj servis nije uspeo da uspostavi kontrolu, Čilić je maksimalno fokusiran, ali nije uspeo da prosledi drop-šot, Novak je uz proklizavanje vratio loptu u protivnički deo terena, što mu može dati neophodno samopouzdanje, 5:1.

Srpski teniser nema rešenje za servis Čilića, koji nije izgubio nijedan poen pri pogođenom prvom početnom udarcu. Fenomenalnim riternom Đoković je anulirao taj statistički parametar, ali potom Hrvat stiže do tri set lopte. Već prvu je iskoristio i posle svega 27 minuta stigao do vođstva.

Novak izgleda daleko bolje na startu drugog seta, bolje se kreće i agresivniji je što je dovelo do toga da osvoji prvi gem bez izgubljenog poena, dok Čilić set otvara promašajem iz prvog servisa, na šta je Đoković reagovao odlično forhend paralelom. Do sada čak 50 procenata Čilićevih servisa Novak nije uspeo da vrati, a petim, potom i šestim direktnim poenom Hrvat stiže do gema.

Đoković je krenuo u napad bekhend slajs udarcem, međutim Čilić je dobro reagovao, da bi sprski teniser potom zabeležio poen iz drugog servisa, čime je anulirao zaostatak. Novak šalje niske lopte koje su veoma teške za visokog Hrvata, a prateći taj recept stigao je do 2:1.

Do prve brejk lopte u meču Novak je stigao tek u četvrtom gemu drugog seta, pritisak je bio na Čiliću koji je promašio prvi servis, a potom i napravio neiznuđenu grešku. Uprkos krizi, hrvatski teniser nastavlja da igra agresivno, neretko udarce hvata unutar terena, ali Novak preuzima incijativu i u razmenama sa osnovne linije je igrač koji menja tempo i "šeta" protivnika, za 4:1.

Čilić nastavlja sa greškama, Đokoviću je pružio dve brejk lopte, ali ih je Hrvat neutralisao, a potom sjajnim servisom stigao do gem lopte, koju i koristi za 4:2. Novak ne forsira prvi servis, ali ga udarci sa osnovne linije veoma dobro služe, osvojio je i peti gem, tako da će Čilić servirati za opstanak.

Kako meč odmiče sprski teniser je sve sigurniji, dok Čilić pravi greške koje nije imao u prvom setu, a dozvolio je protivniku priliku za izjednačenje u setovima, što se i dogodilo, duplom servis greškom Hrvata, 6:2 za Novaka.

Uzeo je Čilić prva dva poena na startu trećeg seta, ali je Novak uspostavio kontrolu u dugim razmenama udaraca i anulirao zaostatak, da bi potom sa dva odlična servisa stigao do prvog gema.

Đoković je napao servis Čilića, stigao do brejk lopte, ali je propustio da je iskoristi zbog odličnog drugog servisa protivnika, ali je ponovo u poenu sa velikim brojem razmenjenih udaraca stigao do otvorene pozicije za bekhend paralelu.

Treću brejk loptu je iskoristio i poveo sa 2:0, da bi potom iskoristio gem sa svojim početnim udarcem i povećao prednost, nakon čega je i Čilić došao do prvog gema u trećem setu, 3:1. Uprkos Novakovoj inicijativi Čilić se ne predaje, stigao je do izjednačenja u petom gemu, ali je ponovo razmena udaraca bila kobna po njega, Đoković je poveo sa 4:1.

Đoković je rutinsi odigrao završnicu seta, nije gubio energiju na servis rivala, a uverljivo je čuvao svoj, pa je Čilić servirao za opstanak u meču (5:2).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online