Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.04.2013.
13:24
Vestionline, Beta A

Bozoljac: Ne mogu da verujem, ali desilo se!

Reprezentativci Srbije Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić oceli su da im je pobeda u dublu protiv SAD najznačajnija pobeda u Dejvis kupu do sada.

Srbija pronašla najbolji tandem za dubl - Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić

Teniska reprezentacija Srbije povela je u nedelju rano ujutru u Bojsiju sa 2:1 protiv SAD u četvrtini finala Dejvis kupa, pošto su Zimonjić i Bozoljac u konkurenciji parova pobedili braću Boba i Majka Brajana sa 3:2 (7:6, 7:6, 5:7, 4:6, 15:13).

"Znao sam da ću ako budem igrao, igrati u dublu. Ne igram tako često dubl. Poslednji put sam igrao, zapravo, u Dejvis kupu protiv Češke. Nisam znao da ću igrati tako dobro, ali Nenad mi je puno pomogao. Njegovo iskustvo i njegov dobar tenis... Igrali smo neverovatno", rekao je Bozoljac.

On je naveo da je mu je selektor rekao da će igrati dan pre meča, što je, kako je ocenio, bilo očekivano jer je Viktor Troicki odigrao težak meč protiv Sema Kverija.

"Protiv braće Brajan nije važno ko igra... Ali uspeli smo da igramo dobro i pobedli smo. Ne mogu da verujem, ali desilo se. Ovo mi mnogo znači jer je ovo moj najbolji nastup u Dejvis kupu do sada. Nenad je do sada osvojio mnogo turnira, grend slemove. Pobedio je braću Brajant mnogo puta. I njemu ova pobeda verovatno znači mnogo, ali verovatno ne koliko meni", rekao je Bozoljac.

Upitan koji je savet dobio od Novaka Đokovića, Boljoljac je kroz osmeh rekao im je prvi teniser sveta poručio da moraju da pobede, bez obzira na sve.

"Zaista je bila čast igrati pred najboljim teniserom sveta. Bio je tu skoro ceo meč, pomagao mi je savetima oko riterna. Mnogo mi je pomoglo, dalo mi je mnogo samopouzdanja to što je on sedeo tu. Ne samo on, cela klupa je bila neverovatna. I publika je bila odlična. Uživao sam, nisam osećao pritisak. Pomogli su mi da zaboravim koliko je ovaj meč važan", kazao je Bozoljac.

Novak nije štedeo dlanove tokom meča dublova

I Nenad Zimonjić je nakon pobede nad braćom Brajan rekao da je ta pobeda njegova najveća pobeda u Dejvis kupu u dublu.

"Ovo je bio poen koji smo tražili. Vikrtor je bio blizu, imao je nekoliko šansi za brejk, ali nije uspeo. Danas je bila slična situacija. Igrali smo veoma dobro, osvojili smo dva taj-brejka, imali smo nekoliko šansi za brejk, ali nismo uspeli. Jedan loš gem i oni vas odmah nateraju da platite", rekao je Zimonjić.

On je kazao da je protiv Amerikanaca do sada igrao 15 puta, ali da je ovo bio drugačiji meč.

"Bio je ovo veliki meč za mene, jer, kao što je Ilija rekao, on nije igrao mnogo dubl mečeva do sada. Nema iskustva kao igrači koji su bili na terenu, ni blizu. Ali, Ilija je neverovatno odigrao, na tako viskom nivou, četiri i po sata, pod ovom okolnostima i protiv najboljeg dubla na svetu", rekao je Zimonjić.

Selektor Bogdan Obradović rekao je da u ekipi nema euforije posle pobede u dublu i da su svi koncentrisani na odlučujuće singl mečeve.

"Vodimo sa 2:1 i u odlučujuće mečeve ulazimo bez euforije. Ima pritiska, ali sigurno da je veći kod Amerikanaca, oni gube, a prvi meč igra Novak, najbolji igrač sveta, sa vetrom u leđa koji je dobio od Bozoljca i Zimonjića", rekao je Obradović i dodao da je Zimonjić protiv braće Brajan sigurno odigrao najbolji meč u Dejvis kupu, a da se Bozoljac pokazalo kao pravo rešenje.

"Dosta smo razgovarali, analizirali, kako naći pravog partnera za Nenada, jer je do sada uvek dobijao umornog singl igrača sa kojim ne igra na turu. Bilo je teško napraviti kombinaciju za Nenada, ali ovog puta smo išli na kartu da se poštede Novak i Viktor. Ilija poslednjih meseci ozbiljno trenira, ima sjajan tim koji radi sa njim, a sa druge strane Nenad je već sa sedam različitih partnera pobeđivao braću Brajan i znao je šta treba da se radi", poručio je Obradović.

Srbija posle drugog dana četrvrtfinala Dejvis kupa došla do prednosti od 2:1, a danas će prvi meč dana igrati Novak Đoković i Sem Kveri, a ukoliko prvi teniser sveta trijumfuje, Srbija će se plasirati u polufinale takmičenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online