Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.03.2013.
15:51
Vestionline, Beta A

Đoković: Idem korak po korak

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da oseća da je blizu forme u kakvoj je bio 2011. godine, kada je osvojio deset ATP titula, ali da ne želi mnogo da gleda unapred.

Sve me podseća na 2011. - Novak Đoković

Đoković je od početka sezone odigrao 13 mečeva i zabeležio svih 13 pobeda.

"Način na koji sam počeo godinu izgleda isto (kao što je bilo 2011. godine)... Vežu me lepa sećanja za 2011. godinu. To je bila daleko najuspešnija godina u mojoj karijeri. Ali, rano je reći šta će se dogoditi, ne želim ništa da prognoziram", rekao je Đoković, preneli su američki mediji.

"Isto razmišljam, želim da uživam u trenutku, da dam sve od sebe. Idem korak po korak i onda ćemo videti dokle ću stići", dodao je prvi teniser sveta.

Novak je 2011. godine osvojio 10 ATP titula, uključujući tri grend slem trofeja, igrao je u 11 finala i ostvario skor od 70 pobeda i šest poraza. On je te godine osvojio prvih sedam turnira u sezoni i zabeležio 41 uzastopnu pobedu, što je najbolji start od 1984. godine, kada je Džon Mekinro ostvario 42 pobede u nizu.

Đoković je ove sezone osvojio dva trofeja, Australijan Open u januaru i prošle nedelje turnir u Dubaiju i tako produžio niz pobeda na 18. Poslednji put izgubio je u oktobru, kada ga je u finalu US Opena pobedio Britanac Endi Marej.

"Za sada je dobro. Nisam mogao da zatražim bolji pocčetak sezone, pobedama u Australiji i Dubaiju igrajući na tvrdoj podlozi, koja mi je omiljena i koja najviše odgovara mojoj igri", rekao je 25-godišnji srpski reprezentativac.

"Osvajanje turnira u Melburnu poslednjih godina mi daje veliko samopouzdanje i mislim da je to jedan od glavnih razloga zbog čega igram dobro u ovom periodu", dodao je Đoković koji ove nedelje igra na turniru u Indijan Velsu, gde je trijumfovao 2008. i 2011. godine. On je 2007. igrao u finalu, ali je izgubio od Rafaela Nadala.

"Već sam osvajao Indijan Vels, tu i u Majamiju volim da provodim vreme. Tvrda podloga mi je omiljena, tu se na terenu osećam komotno i samouvereno", rekao je on.

Novak je rekao i da je dobro što se Nadal posle sedmomesečne pauze zbog povrede levog kolena vratio na teren.

"Sjajno je što se vratio, za sport, navijače i sve koji vole tenis jer je on veoma popularan i harizmatičan igrač. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva... Još je impresivan na šljaci. Nije se mnogo stvari promenilo. To je njegova omiljena podloga. On je kralj šljake", zaključio je Đoković koji u nedelju igra meč drugog kola Indijan Velsa protiv Italijana Fabija Fonjinija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online