Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.02.2010.
16:12
Vestionline A

Ana Jovanović: Mi pišemo istoriju

Standardna reprezentativka Fed kup tima Srbije Ana Jovanović uvek je spremna da uskoči u vatru kada je najteže. Iza sebe, iako nema ubedljiv rang kao Jelena Janković i Ana Ivanović, ima solidno iskustvo i uvek može da iznenadi i favorizovane protivnice.

Pokazala je to u svim dosadašnjim reprezentativnim nastupima, kada je pružala i više od trenutnih mogućnosti u dresu sa državnim grbom. U debitantskom meču u Fed cupu 2005. igrala je protiv Dankinje Caroline Voznjacki (danas 4. teniserka WTA liste, finaliskinja US Opena 2009) i savladala je nakon velike borbe 4:6, 7:6, 6:4. U Slovačkoj 2007. je pružila veliki otpor Dominiki Cibulkovoj, dok je u Zagrebu 2008. blistala i u meču koji su mnogi smatrali otpisanim savladala predstavnicu Hrvatske, nekadašnju 32. teniserku planete Jelenu Kostanić – Tošić 6:4, 7:5 i time donela zlata vredan bod za Srbiju.

Jedan od najboljih mečeva u karijeri odigrala je upravo za reprezentaciju, u Španiji aprila 2009. protiv Marie Hoze Martinez Sančez tada 46. teniserke sveta, danas 27. na WTA listi. Iako je susret Španije i Srbije bio rešen, iako je srpski tim savladao domaćina i plasirao se u Svetsku A grupu, Ana je vodila rovovsku bitku protiv Sančezove koja je branila obraz Španaca u tom meču u Ljeidi. Na kraju, posle skoro tri sata igre Jovanovićeva je Srbiji donela pobedu 3:6, 6:3, 7:6(0) za konačnih 4:0.

Jovanovićeva treći dan provodi vredno trenirajući u Areni i pripremajući se za veliki spektakl protiv ruskinja.

"Imala sam sjajne pripreme za sezonu 2010. na Floridi sa Jelenom Janković, zatim sam provela tri nedelje u Minhenu gde sam nastavila sa pripremama kod Nikole Pilića. U odličnoj sam formi, mogla bi reći najboljoj od kada igram tenis. Spremna sam za sve izazove. U Areni smo već nekoliko dana, treniramo punom parom, motivisane smo da ovaj jako težak i uzbudljiv meč dobijemo. Ulog je veliki, u pitanju je ne samo prolaz u polufinale Svetske grupe, već i to što nam pobeda donosi novi meč u Beogradu za dva meseca. Sutra nam stiže Jelena, što je divna vest, sada se lakše diše. Mi u susretu sa Rusijom u Areni 6. i 7. februara pišemo veliku istoriju srpskog reprezentativnog tenisa. Zato pozivamo navijače da ispune Arenu i pomognu nam da pobedimo ruskinje, koje su veoma raspoložene, deluju kao da su ovaj meč već dobile, smatraju sebe favoritom, ali mi ćemo dati sve od sebe da ih uverimo u suprotno", rekla je Ana Jovanović.


Sezonu 2009. Ana je startovala četvrtfinalom turnira na Floridi (50.000 dolara), a tokom ove godine stigla je do tri finala na turnirima nagradnog fonda 25.000 dolara - Sarajevo, Bad Saulgau (Nemačka) i u Opolu (Poljska) gde je osvojila trofej u dublu u paru sa Nemicom Justinom Ozgom.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online