Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 21.08.2011.
10:33 >> 15:24h
Vestionline, B92 A

Đoković: Biće teško protiv Endija

Posle prolaska u finale mastersa u Sinsinatiju Novak Đoković je u izjavi za B92 rekao da mu je žao što se polufinale završilo Berdihovom predajom, ali mu je ipak drago što se nije dugo zadržao na terenu.

Još samo jedna prepreka do nove titule - Novak Đoković

Đoković se plasirao u finale Mastersa u Sinsinatiju, nakon što mu je Čeh predao meč pri Novakovom vođstvu od 1:0 u setovima.

„Srećan sam što sam se plasirao u još jedno finale mada nikada nije poželjno da se meč na ovakav način završi. Odgovara mi to što nisam na terenu proveo mnogo vremena jer me očekuje bitan duel sa rivalom kojeg dobro poznajem“, rekao je Đoković.

Đoković i Marej su se dva puta sastali ove godine, u finalu Otvorenog prvenstva Australije i polufinalu Mastersa u Rimu, i oba puta je pobedio Novak.

„Ova podloga je brža u odnosu na onu u Melburnu kao i na šljaku koja je najsporija podloga. Drugačiji su uslovi nego na ta dva turnira. Videćemo kako će on ući u meč, ali uostalom i kako ću ja ući u meč. Početak je veoma važan jer videti ko će uspeti da nametne svoj ritam“, izjavio je Đoković za B92.

Pre dve godine Marej je pobedio Đokovića u finalu Sinsinatija.

„On je poznat po dugin poenima, vraćanju udaraca u teren, strpljiv je, nezgodan protivnik, koristi varijacije u igri. Već smo jednom ovde igrali finale 2009. godine i dva neizvesna seta. Ni on ni ja nismo najspremniji u ovom trenutku, ali je sigurno da ćemo dati sve od sebe da pobedimo i osvojimo titulu“, rekao je Novak.

Marej je pobedio Đokovića u finalu Sinsinatija 2008.godine, ali od tada se mnogo toga promenilo, naročito u igri Novaka Đokovića, ipak Škot misli da može do trofeja.

"Od tada smo obojica napredovali. Igrao sam protiv Novaka u nekoliko finala i važnih mečeva u poslednjih nekoliko godina. Moram dobro da odigram ovaj meč, to je dobra priprema za US open, jer je on trenutno broj jedan svetskog tenisa i to će biti bitan test za mene".

Đoković je izgubio samo jedan set na celom turniru i to u četvrtfinalu od Monfisa, a do sada je izgubio samo jedan meč u sezoni. Mareja smatra da je možda došao momenat da izgubi i od njega.

"Ne znam, mislim da će biti odmoran u vreme finala, jer je u polufinalu na terenu proveo samo nekih pola sata. Mislim da će biti skroz spreman za taj duel i da će to biti dobar meč za obojicu. Osećam da mogu da ga pobedim, već sam to činio ranije. Imao sam priliku i u Rimu, ali moraću da odigram dobro da bih pobedio“, rekao je Marej.

Finale je na programu u nedelju od 18.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online