Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.07.2011.
22:28
Vestionline, B92 A

Beker: Novak "poseduje" Nadala!

Nekadašnje teniske zvezde Boris Beker i Tim Henman analizirali su za BBC igru Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Poznaje tenis - Boris Beker

Beker je jedan od retkih koji je predviđao pobedu Srbina i pred finale, ali je pored toga bio pozitivno iznenađen igrom. Nemac, koji je tri puta osvajao Vimbldon, rekao je da Đoković trenutno ’poseduje’ Nadala.

"Ovo je bajka za Srbiju. Ovo me podseća na trenutak kada se Nadal pojavio i odjednom počeo da dominira nad Rodžerom Federerom. Sada Nadalom dominira Novak Đoković, on ga ’poseduje’. Ovo je ’smena straže’ u finalima Gren slem turnira. Rafa je imao više neiznuđenih grešaka nego u bilo kojem drugom meču da sam ga ja gledao. To je zato što ga je Đoković gurao do granica do kojih ga niko renije nije gurao. Sigurno je da je imao plan igre da mu servira na Bekhend. Kada bi počeli ’reliji’, Đoković je preuzimao kontrolu sa osnovne linije.

Nadal je morao da se koncentriše kako bi ubacivao prve servise, jer je Novak dominirao u relijima. Zbog toga je bio nesiguran i zbog toga je imao toliko neiznuđenih grešaka. Šta god da je Nadal pokušao, Novak je imao odgovor. Imao je pad u trećem setu, verovatno je već počeo da priprema pobednički govor kako će se zahvaliti svojim zemljacima i predsedniku. Igrao je agresivno, želeo je da pobedi i nije čekao na greške protivnika", zaključio je Beker koji nije krio da je tipovao na Novakovu pobedu, a uspeo je i da naplati poveće pare od kladionice.


Tim Henman, četvorostruki polufinalista Vimbldona takođe je prokomentarisao Vimbldonsko finale.

"Prva dva seta su bila teniska klinika. Đoković je igrao tenis na neverovatnom nivou. Zaslužuje ovo, on je svetski broj jedan i za sada ima neverovatnu godinu koja će se po mom mišljenju nastaviti. Činjenica da je Novak pobedio Rafu pred ovaj duel u četiri uzastopna finala je bila veoma značajna. Iako je prethodno izgubio pet puta na Gren slemovima od Nadala, uvek sam mislio da će ga u jednom trenutku pobediti što se i dogodilo.

Ovo sigurno zabrinjava Nadala. On i Federer su toliko dugo dominirali, ali sada je Đoković na prvom mestu, a uz to ima i dva Gren slema. Mislim da je u ovom trenutku definitivno najbolji igrač sveta. Novakove atletske mogućnosti su njegovo najimpresivnije oružje. Nadal u principu na upravo taj način dominira sa osnovne linije, ali u prva dva seta svaki dugačak poen je pripao Đokoviću i to je za njega neverovatan uspeh", rekao je Henman.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online