Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.03.2011.
17:24 >> 21:25h
Vestionline A

DK: Viktor jedva pobedio, Janko izgubio

Teže nego što se očekivalo Viktor Troicki je došao do pobede protiv Rohana Bopane sa 3:2, dok je Janko Tipsarević izgubio od Somdeva Devermana glatko sa 3:0, pa je ukupan rezultat 1:1 posle prvog dana na meču Srbije i Indije u prvom kolu svetske grupe Dejvis kupa.

Mučio se Viktor, ali ipak pobedio

Troicki je slavio nad Rohanom Bopanom sa 3:2 (6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3).

U prva dva seta Troicki je delovao raspoloženo za igru što je donelo nekoliko šansi za brejk, a u odlučujućim momentima oba dela meča, Srbina dolazi do brejkova i potom rutinskom igrom privodi setove kraju za prednost od 2:0.

Međutim, u trećem setu Bopana se vratio u meč, imao je siguran servis i igru na osnovnoj liniji, što je zadavalo velikih problema Troickom. Kod rezultata 5:5, Indijac je uspeo da osvoji gem na servis Srbina, pa je potom na svoj servis uspeo da produži meč - 2:1.

U četvrtom setu Indijac se potpuno razgoropadio, bilo ga je svuda po terenu, što nikako nije odgovaralo srpskom teniseru. Troicki je napravio pregršt neiznuđenih grešaka što je rezultiralo ubedljivim porazom u četvrtom setu - 3:6. Ipak, srpski teniser je u odlučujućem petom setu uspeo da povrati samopouzdanje i ipak ostvari veoma važnu pobedu na startu serije protiv, ispostavilo se, veoma neugodnih Indijaca.

U drugom meču dana Janko Tipsarević je izgubio od Somdeva Devarmana sa 3:0, po setovima 7:5, 7:5, 7:6.

Tipsarevi je u prvom setu vodio sa 4:1 i nije izgledalo da će se neđto promeniti, ali jeste. Indijac je propustio dve set lopte, a zatim i popustio i dozvolio Janku da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači rezultat na 5:5. Tipsarević je u sledećem gemu došao do 40:30, a onda opet neshvatljivo stao i dozvolio Devarmanu novi brejk, a Indijac ovog puta nije načinio istu grešku - 7:5.
 

Srpski teniser je u drugom setu konsolidovao servis i iskoristio jedinu brejk priliku da dođe do vođstva od 4:1, a zatim i 5:2. Tipsarević, međutim, nije izdržao nalet Devarmana koji je došao do izjednačujućeg brejka kada je Janko servirao za set - 5:4.Janko je potpuno klonuo duhom nakon tog momenta, a to je 91. teniser sveta iskoristio da veže još tri gema i dođe do vođstva od 2:0 u setovima - 7:5.

Tipsarević je i treći set bolje otvorio i poveo sa 3:1, ali je Devarman odmah uzvratio brejk za 3:2. Neverovatna slika iz prva dva seta nastavljena je jer je Janko servirao za set (5:3), ali se Indijac ponovo iskobeljao iz neugodne situacije - 5:5. U jedanaestom gemu Devarman je propustio dve brejk lopte, ali je srpski teniser konačno uspeo da dođe do 6:5 i obezbedi taj-brejk nakon sigurnog servisa Indijca.

Janko je prvi došao do mini brejka i poveo sa 2:1, ali je po ko zna koji put u ovom meču stao i dopustio Indijcu da preokrene na 6:3 i iskoristi prvu set loptu za konačan trijumf i izjednačenje od 1:1 u ukupnom skoru nakon tačno tri sata igre.  

U subotu će se sastati parovi, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac protiv Devarmana i Bopane, a za nedelju su planirani preostali singl mečevi - Troicki protiv Devarmana, a Tipsarević protiv Bopane. 

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online