Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.03.2011.
12:59 >> 13:57h
Vestionline, Beta A

Troicki i Bopana igraju prvi meč u Novom Sadu

Teniser Srbije Viktor Troicki i Indijac Rohan Bopana igraće prvi meč u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je danas žrebom u Novom Sadu.

Selektor Bogdan Obradović nadgleda trening

U drugom meču sastaće se Janko Tipsarević i Somdev Deverman, dok će u dublu igrati Nenad Zimonjić sa Ilijom Bozoljcem protiv Bopane i Devermana. Srbija i Indija igraće mečeve prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa od petka do nedelje u Novom Sadu.

Takmičinje počinje u petak u 14.00 u dvorani "Spens".

Članovi Dejvis kup reprezentacije Srbije rekli su danas da meč prvog kola Svetske grupe protiv Indije neće biti lak, ali da uz ozbiljan pristup mogu da pobede maksimalnim rezultatom.

"Dobro smo trenirali i svi su spremni za meč. Najvažnije nam je da ovaj duel počne i da ga maksimalno brzo odradimo", rekao je selektor Bogdan Obradović.

U odsustvu Novaka Đokovića, najbolje rangirani srpski teniser Viktor Troicki rekao je da zna šta ga očekuje sutra protiv Rohana Bopane.

"Svi smo želeli da žreb bude upravo ovakav. U sutrašnjem meču protiv Bopane znam šta da očekujem i nadam se pobedi", kazao je 18. igrač sveta.

Njegov kolega Janko Tipsarević rekao je da Srbija ne sme da potceni rivala na početku puta ka odbrani titule u Dejvis kupu.

"Dva puta sam pobedio Devermana i oba meča su bila teška, iako su se igrala u dva seta. On igra sve bolje, a najviše mu odgovara tvrda podloga. Indiju ne treba potceniti. Dobar su tim, o čemu svedoči i pobeda u gostima protiv Brazila u plej-ofu. Ako budemo maksimalno ozbiljni, možemo do maksimalne pobede", naveo je Tipsarević.

Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić ocenio je da Bopana i Deverman ove sezone igraju u životnoj formi.

"Iznenađen sam što u Novom Sadu nema (Maeša) Bupatija i (Leandera) Paesa, ali ni ovaj dubl tim Indije ne treba potceniti. Bopana i Deverman su dobri igrači, igraju najbolji tenis u svojoj karijeri. Biće nam za nijansu lakše sa njima, ali moramo da igramo na našem nivou da bi došli do pobede", rekao je Zimonjić.

Selektor reprezentacije Indije Šiv-Prakaš Misra kazao je da priželjkuje iznenađenje.

"Zaista smo srećni smo što smo ovde, u Novom Sadu. Svi smo svesni da nas očekuje jako težak meč, ali se nadamo pobedi", rekao je vođa indijskog nacionalnog tima.

Teniser Indije Rohan Bopana istakao je da se ekipa veoma dobro spremila za duel protiv šampiona.

"Nismo razmišljali ko će nam se suprotstaviti, ali smo pretpostavili ko će nastupiti za Srbiju. Dobro smo se pripremili za ovaj meč i nadam se da ćemo uspeti da damo sve od sebe", zaključio je Bopana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online