Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.02.2011.
17:12
Vestionline A

Fed kup: Srbija - Kanada 1:1

Srpska teniserka Bojana Jovanovski pobedila je Aleksandru Voznijak u drugom meču prvog dana duela protiv Kanade rezultatom 6:4, 7:5, i tako donela izjednačenje Srbiji u plej ofu za Svetske grupe B Fed kupa, pošto je prethodno Aleksanda Kruinić izgubila od Rebeke Marino sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 5:7.

Jovanovska je odigrala sjajan meč protiv Voznijak, iako ga nije baš najbolje počela. Ipak, u najbolje vreme uspela da u prvom setu uzme brejk i potom na svoj servis dođe do prednosti od 1:0.

U drugom delu susreta viđena je još neizvesnija borba u kojoj je Bojana Jovanovski uspela da jednim brejkom prelomi meč u svoju korist.

Srpkinja je imala sjajan procenat poena na drugi servis, 94 odsto, dok je jedan od ključnih momenata duela bio i čak 15 direktnih poena Jovanovske, naspram samo pet Voznijakove.

Jovanovska će u nedelju igrati protiv Rebeke Marino, dok će najverovatnije Aleksandra Krunić odmeriti snage sa Aleksandrom Voznijak. Sing mečevi mogli bi u ovoj seriji da budu presudni po pitanju konačnog trijumfa jedne od reprezentacija.
 

Kanadska teniserka Rebeka Marino pobedila je Srpkinju Aleksandru Krunić rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:5, i tako donela prvi poen svojoj selekciji u borbi za popunu Svetske grupe B Fed kupa.

Aleksandra Krunić

Obe teniserke ušle su sigurno u meč, ali je prvu priliku za brejk imala Marino pri vođstvu od 1:0 u gemovima u prvom setu. Međutim, Krunićeva je uspela da izjednači na 1:1, a onda su obe igračice osvojile po dva gema na svoje servise. Kanađanka je potom povela 4:3, a onda je napravila brejk i povela 5:3. Marino je sigurnim servisom stigla do 6:3 i 1:0 u setovima.

Krunićeva je nesigurno ušla u drugi set, a uspela je da spasi brejk loptu na svoj servis, a onda je oduzela gem na servis protivnice i povela 2:0. Srpska teniserka je nastavila s dobrom igrom i stigla do još jednog gema. Krunićeva je držala prednost od tri gema, a onda je iskoristila treću set loptu za 1:1 u setovima.

Marino je na početku trećeg seta iskoristila greške srpske teniserke i brzo stigla do vođstva od 3:0. Potom je uz još jedan brejk došla do prednosti od 5:0. Kada se činilo da je meč rešen, Krunićeva se nije predala i najpre brejkom produžila meč, da bi potom uz još dva gema potpuno vratila neizvesnost - 3:5. 

Rebeka Marino

Furioznom igrom u finišu trećeg seta Krunićeva dolazi do još jednog brejka, a potom i na svoj servis stiže do neverovatnog izjednačenja (5:5). Ipak, Kanađanka nije dozvolila psihički pad, najpre je na svoj servis došla do 6:5, a potom i uspela da našoj teniserki uzme brejk i na kraju slavi veliku pobedu za svoju ekipu.

U nedelju su na programu preostala tri duela. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online