Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.07.2015.
14:24
mondo.rs A

Šoutajm Mamića u zatvoru

Neponovljivi Zdravko Mamić! Zagrebački portal 24sata.hr objavio je priču o pritvorskim danima Zdravka i njegovog brata Zorana Mamića, koji su pod istragom zbog optužbi da su pravili malverzacije i novčano oštetili zagrebački Dinamo prethodnih godina.

printscreen
Zabavljač: Zdravko Mamić

Prema pisanju tog portala, Mamić je tokom deset dana boravka u istražnom zatvoru Remetinec u Zagrebu gotovo svakodnevno pravio šou, a kada su obojica pušteni da se brane sa slobode za 1,5 miliona evra kaucije, pokupovao je sve što je bilo u zatvorskoj kantini i počastio ostale "sapatnike".

Tokom tih deset dana, Mamić se sprijateljio sa ostalim zatvorenicima, obećavao im je poslove kad izađu na slobodu, poklanjao im razne darove (navijačke rekvizite Dinama), da će im obezbediti advokate...

- Gazda, hoćeš da mi daš posao kad izađem? Mogu da te vozim, šofer da ti budem, bilo šta - pitao je jedan zatvorenik Mamića, piše 24.sata.hr.

Mamić mu je u svom stilu odgovorio: - Kad te puste odavde, javi se u Dinamo.

Tako je bilo i sa ostalima koji su mu tražili raznu vrstu pomoći, piše portal, pozivajući se na svedočenje jednog zatvorenika.

- Odmah čim su došli u pritvor, bila je to filmska scena. U zatvoru se uvek zna kad dolazi 'krupna riba', a braća Mamić su bili upravo to. Zatvorenici su ih dočekali kao rimske imperatore - dok su ulazili u svoje odaje iz ostalih ćelija je odzvanjalo: “Zdraaaavkoo, care!”. Pritvorenici su se u trenu poistovetili sa mukom gazde Dinama i baš svako kome se pružila prilika iskoristio je trenutak da se tih dana obrati braći Mamić - ispričao je taj neimenovani zatvorenik.

Mamići, inače, nisu tražili nikakve posebne uslove u ćelijama. Zoran Mamić je bio sa još četvoricom u sobi, a Zdravko sa još jednim zatvorenikom.

Jednom prilikom, dok se šetao u dvorištu, ostali zatvorenici su mu dobacivali šta sve treba da uradi kad izađe, a to komešanje je zasmetalo stražaru na kuli, koji je sa snajperom u ruci pratio situaciju. Kada je Mamiću dobacio da se pridržava pravila, Mamić je podigao ruke u vis i zapevao hit MItra Mirića: "Ne može nam niko ništa, jači smo od subine!".

Pesmu su odmah prihvatili i ostali zatvoreni i složno zapevali, pa se Remetinec orio od narodnjačkog hita.

Čuvar je Mamića još jednom upozorio, ali je pervi čovek Dinama nastavio po svom, raskopčao je košulju i viknuo: "Pucaj u prsa junačka", što su ostali zatvorenici dočekali sa usklicima oduševljenja. Potom su svi zajedno otpevali još jednu pesmu "Boem sam u duši", hrvatskog pevača Dražena Zečića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online