Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.09.2018.
14:49
Vestionline A

Peruničić: Vratiću reprezentaciji timski duh i ratnički stav moje generacije

U Rukometnom savezu Srbije i zvanično je predstavljen novi selektor muškog seniorskog tima.

V. Sekulić
Vladislav Krsmanović, Nenad Peruničić i Mirko Butulija

Novi selektor je istakao da mu je velika čast, ali i da oseća veliku odgovornost kao i da je svestan situacije u kojoj se nalazi rukomet u Srbiji.

- Pre svega bih zahvalio savezu na ukazanom poverenju, znam gde dolazim i šta me sve čeka, ali isto tako osećam i veliku odgovornost i izazov. U životu se nikada nisam plašio i uvek se radujem ovakvim izazovima, potrudicu se da dam sebe, ne tražeći nikakva opravdanja. Iskrvariću za uspeh baš kao što sam radio kao igrač i kao što radim uvek u životu - rekao je Peruničić.

Novi selektor je svestan potencijala koji ima reprezentacija.

- Momci koji su izneli kvalifikacije u jednoj jako teškoj situaciji, nakon svega što se dešavalo na Evropskom prvenstvu, a pogotovo posle njega, pokazalu su veliko srce i želju, veliku borbenost, a to je baš ono što je meni potrebno i šta ću zahtevati od njih - kaže Peruničić.

Osvrnuo se kratko i na učešće Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine.

- Nedostajala nam je borba, jedan maksimalan fajt. Zaista mislim, možda grešim, da smo u nekim mečevima ulazili sa previše respekta, činjenica je da su to stvarno jake reprezentacije i šampioni Evrope, sveta, olimpijski pobednici, ali kada izađeš na teren, taj njihov autoritet, njihovo ime i prezime postaje tvoja snaga. Utisak je bio da smo ostali nedorečeni, morali smo i mogli više - kaže novi selektor.

V. Sekulić
 

Igrače je kroz karijeru učio da nikada ne odustaju, pa će tako nastaviti i u reprezentaciji.

- Danas moraš da uradiš sve, da ne bi sutra žalio za onim što je prošlo, to je geslo o kojem učim moje igrače, to sam radio i u Zvezdi, gde su igrači mnogo skromnijih kvaliteta od reprezentacije. To je ono što možeš da uradiš na najčestitiji način ako već izađeš na teren - ističe Peruničić.

Kaže da je uvek bio kritičar i da će takav biti i prema sebi, pokušaće da reprezentaciji povrati indentitet.

- Mnogo se potencira na mojoj generaciji. Takođe i tada smo bili slabiji od nekih reprezentacija, ali smo imali timski duh i ratnički stav, spremni da se pobijemo. Druge reprezentacije su tada govorile "sledeća je sa Srbijom, spremni smo da se bijemo", jer je to bio naš indetitet, a to je ono što želim da povratim - kaže Peruničić.

Na kraju se dotakao i potencijalnog spiska reprezentativaca.

- Reprezentacija koja je iznela kvalifikacije je u suštini okosnica tima, biće sigurno i nekih dodatnih izmena, ali neću po svaku cenu vraćati najiskusnije i one sa velikim imenom. Potenciramo mlade igrače, jer mislim da su oni snaga svakog tima. Vrlo brzo u toku nedelje biće saopšten i spisak igrača i stručni štab koji će sa mnom u bitke - završio je Peruničić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online