Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.12.2017.
18:03
Tanjug A

"Srbija može da pobedi Hrvatsku u Splitu, potreban je sportsko-ratnički pristup"

Legendarni srpski rukometaš Nenad Peruničić istakao je da je meč protiv Hrvatske u Splitu na početku Evropskog prvenstva prilika da ekipa Jovice Cvetkovića pokaže karakter i izdigne se iznad bučnog ambijenta i jakog protivnika.

Miroslav Todorović
Nenad Peruničić

- Nisam prognozer, ne znam ni šta su očekivanja i šta je za nas sada uspeh. Trenutno osciliramo sa željama, nekad se podrazumevalo da čak i u lošijim momentima ideš na medalju, prosto se tako nametne i ti se ni ne pitaš. Sada smo došli do toga da se zadovoljavamo prolazom iz grupe i prosto ne znam šta je cilj - rekao je Peruničić Tanjugu na tradicionalnom "Danu rukometa".

Bivši trofejni državni reprezentativac zna kako se igraju utakmice u paklenoj atmosferi, kakvu Srbiju očekuje protiv domaće selekcije u davno rasprodatoj Spaladijum areni. 

- Srbija može da pobedi Hrvatsku. Bio sam u situacijama u ekstremno neprijateljskom naboju, to na terenu mora da se shvati kao viteška borba, da se pojedinačno isključe maksimalno na buku sa tribina, ali je i ujedno trenutak da izađeš sportsko-ratnički nastrojen i začepiš usta svima onima koji očekuju neki pad. Sad je trenutak da se karakter izgradi na pravi način". 

Peruničić, sa 141 odigranim mečom za reprezentaciju Jugoslavije i osvajač evropske i svetske bronze, savetovao je "orlove" da hrabro zaigraju od prvog minuta. 

- Ako pričamo o našoj slavnoj istoriji, Srbi su se kao narod suprostavljali svima onima kojima drugi nisu smeli, a ovo je na sportskom polju prilika da se pokaže da smo narod vitezova i ratnika. Govorim samo o sportskom polju i ne sme da se ode u političku stvar vezanu za Hrvatsku i Srbiju. Igrači moraju da pokažu karakter i izađu sa stavom. Mi ćemo ovde, gde je najteže, da pokažemo ko smo - rekao je trener Crvene zvezde, zvanično najbolji srpski trener u 2017. godini. 

Sa druge strane, naglašava da u "balkanski klasik" ne sme da se uđe vruće glave. 

- Verujem da nećemo da padnemo u euforiju i da bude "Mi ćemo sada da pokažemo neku drčnost", neophodna je mirnoća. Rukomet je pun naboja i moraju da razmišljaju o utakmici. Ovo je test koliko mogu da podnesu pritisak ukoliko žele uspeh. Očekujem pošten odnos od njih, da "izriljaju" muški i pošteno, videćemo za šta ćemo to biti dovoljno. 

Trostruki najbolji strelac Lige šampiona kaže da je konkurencija izuzetno jaka i da Hrvatska, Nemačka, Francuska i Danska nisu jedini pretendeni za titulu kontinentalnog šampiona. 

- Evropsko prvenstvo biće na psihološkom planu jako zahtevno, više nije samo priprema za protivnike na prvenstvu, već i ogroman pritisak u njihovom slobodnom vremenu. Momci moraju da budu spremni i svesni da na terenu moraju da urade sve kako bi opravdali očekivanja shodno renomeu koji imaju - zaključio je popularni "Terminator". 

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara, a u A grupi su još Švedska i Island.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online