Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.09.2017.
13:17
S. J. A

Rukometaši Partizana iz Tivta: Svaka škola se plaća

Rukometaši Partizana 1949 sa mnogo nade su krenuli na put dug 3.000 kilometara. Verovali su da u dalekom Boholtu mogu da nađu slabu tačku (petu) šamponu Belgije, Ahilesu. Međutim, ispostavilo se da video snimci nisu pokazivali pravu sliku ekipa koja je bila rival šampionu Crne Gore.

RK Partizan Tivat
Rukometaši Partizana iz Tivta

Većina igrača Ahilesa brani boje reprezentacije Belgije, koja napreduje iz godine u godinu. Tokom prelaznog roka su stigla četiri Holanđanina i jedan Slovenac. Šampion Belgije forsira stil igre koji se može opisati kao skandinavski. Brzi centar, kontranapadi, agresivna odbrana na ivici prekršaja. Jednom rečju, Partizan je naleteo na boljeg rivala i nema za čim da žali i pored toga što je na kraju u dvomeču ostao na minus 31.

Nema dileme da bi Partizanu mnogo značilo kada bi tokom sezone imao veći broj utakmica kao što su to bili dueli sa Ahilesom.

- Jesmo doživeli poraze, ali smo igrali sa jačim od sebe. Treba nam jakih utakmica tokom sezone da bi napredovali. Idealno bi bilo da smo mogli da igramo SEHA ligu, na koju smo kao šampioni Crne Gore imali pravo. Ali, dvorana "Župa" nas je sprečila u tome. Svi ostali uslovi su bili zadovoljeni - istakao je Stjepčević.

Ako se tome doda da je kapiten Goran Lasica odlučio da krene sa timom, pa da posle Ahilesa odradi operaciju kolena, ali ga je usput slomio virus i nije igrao, da je ubojiti golgeter Đorđo Peruničić doživeo povredu na prvom meču, jasno je da je bilo i objektivnih razloga za ubedljiv poraz. Stariji ljudi kažu da se svaka škola plaća, a trener Partizana Dejan Stjepčević se slaže sa ovim stavom.

- Potpuno su u pravu. Lekcija koju smo doživeli i naučili u Belgiji mnogo će nam značiti. Videli smo gde se nalazimo u odnosu na timove koje pretenduju da se plasiraju u grupnu fazu Kupa EHF. Shvatili smo koliko, šta i na čemu moramo da radimo kako bi postali konkurentniji u Evropi naredne sezone - rekao je Stjepčević na početku razgovora. 

Zatim je nastavio:

- Igračima ne mogu mnogo toga da zamerim. Napravili smo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu. Iz Čelendž Kupa smo prešli u EHF Kup, koji je odmah ispod Lige šampiona. Povrede Lasice i Peruničića, uz naporan put, omeli su nas da pružimo više. Siguran sam da bi rezultat bio povoljniji u odnosu na ostvareno, ali borbenost i timski duh su bili na izuzetno velikom nivou. Već sada se oseća pozitvna hemija u timu i to će nam mnogo značiti u nastavku sezone.

Nastavak sezone je početkom oktobra kada kreće šampiona Crne Gore.

- Mi smo krenuli od nule i uspeli da formiramo stabilan klub koji već treću godinu zaredom igra u Evropi. Osvojili smo Kup pre dve godine, prošle sezone smo prvi put u istoriji postali šampioni države. Učešće u EHF Kupu je, takođe, nova stranica istorije, pa planiramo da nastavimo u istom ritmu. Cilj u sezoni koja se bliži je osvajanje duple krune, ali neće biti lako. Glavni rival nam je Lovćen - zaključio je Stjepčević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online