Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.08.2017.
11:52
Vestionline A

Drakulović: Želimo što dalje u EHF Kupu

Aktuelni šampion Crne Gore u rukometu, ekipa Partizana iz Tivta upalila je motore i počela sa pripremama pre više od dvadeset dana, iako domaći šampionat počinje tek u oktobru.

Vesti
Uspešan tandem: Nemanja Drakulović i sportski direktor Igor Petković

Međutim, izabranike Dejana Stjepčevića očekuje evropske obaveze, odnosno učešće u EHF takmičenju. Da bi stigli do plasmana u grupnu fazu, Tivćani će morati da prođu tri kruga kvalifikacija, a to je pomalo nerealno. S druge strane, posle dva učešća u Čelendž Kupu, napravljen je korak napred jer je EHF Kup daleko kvalitetnije takmičenje, a ekipi iz Tivta, ostaje da se nada da će naredne sezone moći da se pohvali i da je učesnik SEHA lige. Za to je potrebno rešio problem koji se zove dvorana "Župa“ ali to nije tema ove priče.

U želji da što spremnije dočekaju novu sezonu u kojoj su ambicije vezane za osvajanje trofeja u Crnoj Gori i što bolje predstavljanje države u EHF Kupu, čelnici Partizana 1949 uspeli su da zadrže nosioce igre iz prošle sezone kada je osvojena šampionska titula, prva u istoriji kluba, a stigla su i pojačanja. Momak od koga se dosta očekuje u sezoni koja sledi je Nemanja Drakulović koji može da igra na poziciji levog i srednjeg beka. Rođen je u Beranama, branio je boje Mojkovca, Berana, Koma i Jedinstva iz Bijelog Polja.

- Nisam imao problema sa aklimatizacijom. Momci su me sjajno prihvatili. U timu vlada prava porodična atmosfera i zaista je prava milina radio u sredini kakav je Tivat, kakav je Partizan. Ambicije kluba su velike u sezoni koja sledi i to je bio razlog da prihvatim poziv i prihvatim se novog izazova u karijeri. Partizan će u domaćem šampionatu uz Lovćen i Mojkovac biti glavni kandidat za osvajanje trofeja, a pored toga želimo dostojno da branimo ugled Crne Gore u EHF Kupu - rekao je Nemanja Drakulović.

Sezona za Partizan počinje već početkom septembra. Tačnije rečeno dok sve oči budu uprte ka Kazahstanu gde će Crna Gora igrati protiv istoimene selekcije u kvalifikacijama za Mundijal, odnosno ka Evropskom šampionatu u košarci, rukometaši Partizana će 2. i 3. septembra odigrati prvu rundu kvalifikacija za EHF Kup. Rival je belgijski Ahiles iz Bocholta, a oba meča će se igrati u Belgiji.

- Nemam previše informacija o rivalu. Znamo da se radi o mladoj ekipi koja forsira brz rukomet. Dvorana će sigurno biti ispunjena do poslednjeg mesta jer ljubitelji sporta u Belgiji vole rukomet, a klub Ahiles se nalazi nedaleko od granice sa Nemačkom. Mi smo pripreme odradili dobro i sa mnogo optimizma krećemo put Belgije. Želimo da ostvarimo pobede, da izborimo plasman u narednu rundu EHF Kupa, da dostojno branimo ugled Crne Gore koja je nedavno izborila plasman na Evropsko prvenstvo što je od vitalnog značaja za muški rukomet u Crnoj Gori - naglasio je Nemanja Drakulović. 

U dosadašnjoj karijeri Nemanja Drakulović je osvojio titulu sa Mojkovcem, Jedinstvo iz Bijelog Polja je prošle sezone uveo u viši rang takmičenja. Iz Bijelog Polja, rođeni Beranac je stigao u Tivat, sa željom da stigne do novih trofeja, da brani ugled Partizana i Crne Gore u Evropi.
Ostaje nam da mu kao i Partizanu 1949 poželimo mnogo sreće. Isto važi i za Lovćen i Mojkovac koji će igrati u Čelendž Kupu. 

S. J. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online