Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.12.2016.
17:48
Vestionline, RSS A

Rukometašice jednoglasne: Znamo kako protiv Holanđanki

Ženska reprezentacija Srbije, poput četiri ostala rivala u grupi glavne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, nalazi se u sličnoj situaciji. Francuska, Nemačka, Holandija i Švedska, kao i Srbija, imaju svoje računice za visok plasman u grupi - odnosno, kartu za polufinale. Put Srpkinja je najteži i vodi preko svetskih vicešampionki, Holanđanki (ponedeljak, 18.30), odnosno, olimpijskih vicešampionki, Francuskinja (sreda, 20.45).

Reuters
Nadamo se da će ponovo biti razloga za slavelje

- Meč sa Nemicama je jedan od onih dana koji treba da se zaboravi što pre, ali ne i ono šta smo i kako uradili. Ništa nije polazila za rukom. Ekipa je pala energetski i fizički, što je normalno za turnirski sistem, ali danas koristimo svaki trenutak da povratimo energiju i sampouzdanje i da se vratimo na onaj nivo igre koji smo prikazali u prve tri utakmice - kaže selektorka Dragica Đurić uz komentar Holanđanki: 

- Na turniru kod njih u gostima u oktobru smo im se približili, izgubili sa dva gola. Znamo kako treba da se igra protiv njih, već smo pričali o tome i imamo rešenje. Pitanje je da li imamo snage da to sprovedemo. Sigurna sam da ćemo imati volju da odigramo maksimalno. Teorija igra za pet reprezentacija. Na ovom prvenstvu smo se uverili da svako svakoga može da pobedi. Mi ćemo dati sve od sebe, a naredne dve utakmice će nam pokazati gde smo i šta je naša realnost.

- Nismo se nadali da ćemo tako loše otvoriti meč sa Nemicama, ali je to posledica nedostatka energije. Mnogo smo se potrošile protiv Švedske, putovale, imale malo vremena za odmor, igrale kasno, pa onda u ranijem terminu. Stiglo nas je, ali to je već nebitno. Šanse za visok plasman postoje. Samo je bitno da ponovimo partije iz grupe, da budemo energične i agresivne, što nas je krasilo u prethodnom periodu - kaže kapiten Katarina Krpež Šlezak i komentariše loše iskustvo sa Holanđankama, koje su Srbiju ostavile bez Olimpijskh Igara u Riju pobedom 36:20 u osmini finala na SP 2015 u Danskoj. 

- Nemamo pozitivnih iskustava, ali zato je motivacija još i veća, da probamo da se revanširamo. Ne smemo da ponovimo taj meč. Nisu nezaustavljive. Možemo da se nosimo ako budemo igrali na nivou koji smo prikazali. Moramo obratiti pažnju na svoju igru, da se skoncentrišemo na odbranu i vraćanje iz napada.

Na terenu, ali i van njega, nedostajala je u meču sa Nemicama Jelena Lavko, jedna od najiskusnijih reprezentativki, koja je zbog rupture mišića morala da napusti pripreme...

- Ona je jedan od ključnih igrača u ovom timu. Fali nam, ali tu su Dmitrović i Georgijev koje mogu da je zamene. 

Atmosfera u timu je i dalje na visokom nivou...

- Super, držimo se, bile smo tužne, ali već pri gledanju meča Francuske i Španije, vratila se ta neka energija, da jedva čekaš da počne meč, da pokažemo da stvarno vredimo. Sada je dobra atmosfera. Šamar je došao u pravom trenutku, da se probudimo i nedopustimo da se to desi i u nastavku turnira. Mislimo pozitivno, držimo se zajedno i verujem da će na kraju ispasti najbolje. Svi imaju računicu za polufinale, u grupi smo velikih reprezentacija. Imamo velike šanse i sve zavisi od nas.

Desno krilo Željka Nikolić pokazala je i protiv Nemaca, da se na nju može ozbiljno računati.

- Nedostajalo nam je energije iz prve tri utakmice. Loše smo otvorile meč, odvojile su se na 6:1 i onda je sve bilo jako teško. Moramo izvući pouke, da vidimo gde smo grešili i ne ponovimo to protiv Holanđanki. Holandija je sjajna ekipa koja igra brz rukomet. Ne smemo da dozvolimo da nas uvuku u taj njihov sistem sa jako puno trčanja. Moramo da se okrenemo odbrani, da igramo što jače, da brzo trčimo nazad iz napada i ne dozvolimo lake golove iz kontre. Ne smemo da promašujemo zicere, kao protiv Nemica, ako želimo da pobedimo.

Golman Marija Čolić obećava borbu do poslednje sekunde u Stokholmu:

- Razlog poraza od Nemica nije umor, jer su one odigrale najbolji meč do sada. Sačuvale su se za drugi krug, koji je teži od prvog. Klara Voltering nas je uplašila svojim lepim intervencijama. Da se igrali još 10, 20 minuta, ne bismo mogle da ih stignemo. Bile su bolje i pružile smo ruku.

Recept za Holandiju...

- Moramo probati da ih uspavamo, kao što su nama to Slovenke uradile na otvaranju. Sa takvim ekipama ne možemo da trčimo. Ako budemo igrali njihov rukomet, nećemo izdržati. Moramo naći neku drugu soluciu, a to je da ih usporimo. Ako budemo igrali na pun napad - 6 na 6, onda imamo šanse. U svakoj drugoj soluciji, bićemo u problemu.

Rasplet u grupi je teško predvideti...

- Francuskinje su dobile Španiju na neverovatan način. Nama igraju dve pobede za polufinale, kao i svima ostalima. Daćemo zadnji atom snage, nema više razloga da se čuvamo. Ako Bog da da pobedimo, onda ćemo probati protiv Francuskinja da, na iskustvo nas koji igramo tamo u toj ligi, dođemo do velikog iznenađenja. Sve u svemu, daćemo sve od sebe.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online