Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.05.2019.
13:54
Promo A

Srpski strelci na novom izazovu u Minhenu

Nova stanica ovogodišnje serije Svetskog kupa je Minhen. Treći turnir SK u sezoni u glavnom gradu Bavarske počinje u nedelju, a reprezentacija Srbije je danas krenula put Nemačke.

Promo
Svetski kup u Minhenu

Mimo plana, naš tim se u Minhenu neće predstaviti u najjačem sastavu, jer izostaje Zorana Arunović, koja se oporavlja od povrede ruke.

U ženskom delu tima su - puška: Andrea Arsović (vazdušna i MK puška trostav), Sanja Vukašinović (vazdušna i MK puška), Dragana Todorović (trostav), Marija Malić (vazdušna puška), pištolj: Jasmina Milovanović (vazdušni i MK pištolj),  Bobana Momčilović Veličković (vazdušni pištolj).

Muški deo ekipe čine - puška: Milutin Stefanović, Milenko Sebić (obojica vazdušna i MK puška trostav), Stevan Pletikosić (MK puška trostav), Lazar Kovačević (vazdušna puška i van konkurencije za plasman MK puška trostav), pištolj: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov (svi vazdušni pištolj).

Van konkurencije će gađati („em ku es test“): Stevan Jovanović (MK puška trostav) Aleksa Mitrović (vazdušna puška) i Katarina Maricki (vazdušni pištolj).

Miks parovi su Andrea Arsović/Milutin Stefanović, Marija Malić/Milenko Sebić (vazdušna puška) i Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj).

Kao i gotovo svake godine, turnir u Minhenu je najmasovnije takmičenje u sezoni Svetskog kupa. Prijavljeno je više od 900 strelaca iz 98 zemalja. Ni u jednoj disciplini,  neće učestvovati manje od 100, a u nekoliko će startovati i više od 160 takmičara, ne računajući one koji će gađati van konkurencije za plasman, za „em ku es test“ (minimalni kvalifikacioni rezultat, neophodan da bi strelac stekao pravo da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre).

U svakoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote za Tokio 2020. Od srpskih takmičara „vize“ za OI naredne godine do sada su izborili Zorana Arunović i Damir Mikec.

- Svetski kup u Minhenu, po tradiciji, privlačan za strelce sa svih kontinenata, kako zbog takmičenja, tako što svi na ovom strelištu imaju najviše mogućnosti da tokom turnira testiraju oružje i municiju. I mi idemo u proširenom sastavu. Nekoliko strelaca će prvi put ove sezone gađati u Svetskom kupu - rekao je pred polazak Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

Uz veliku masovnost obično ide i kvalitet.

- Prema očekivanju, u svakoj disciplini konkurencija je žestoka, dosta jača nego na prethodna dva Svetska kupa, u Nju Delhiju i Pekingu. Put do finala, a kasnije do medalja i kvota, neće biti nimalo lak. Za plasman u finale će sigurno biti neophodni visoki rezultati. Nadam se da će se srpski reprezentativci predstaviti u dobrom svetlu. Ovo takmičenje je uvod u drugi deo sezone, u kome naše strelce očekuju još Svetski kup u Rio de Žaneiru, Evropske igre i Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem. Minhen nam je bitan kako sa takmičarske strane, tako i zbog spomenutih testiranja za nastavak sezone - kazao je Donević. 

Sem Donevića, vođe puta, uz strelce će biti i selektor za pištolj Jelena Arunović, zatim treneri u stručnom štabu Srbije Ivan Manojlović i Saša Iker, kao i treneri reprezentacije po pozivu Jasna Šekarić, Goran Mikec (oboje pištolj), Stefan Višekruna, Milan Armuš, Alina Sebić (svi puška) i fizioterapeut Ivan Jovanović.

Takmičarski program na trećem Svetskom kupu trajaće od 26. do 30. maja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online