Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.05.2019.
14:43
Vestionline A

Sportske igre mladih za region svečano otvorene u Novom Sadu

Stranice najlepše i najrazigranije sportske bajke nastavile su da se ispisuju u Novom Sadu, gde su, u prisustvu velikog broja zvanica iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, svečano otvorene Sportske igre mladih za ceo region.

SIM Srbije
Sportske igre mladih

Polaganjem zakletve prijateljstva i paljenjem baklje prijateljstva, iz Novog Sada – evropske prestonice mladih za 2019. godinu - poslata je poruka mira, prijateljstva, tolerancije i zajedništva i zvanično je označen početak još jedne sjajne SIM sezone (23. po redu u Hrvatskoj, 9. u Bosni i Hercegovini i šeste u Srbiji).

Svečanoj ceremoniji otvaranja u velikoj dvorani hale SPENS u Novom Sadu, pred preko 5.000 dece i omladine, prisustvovali su, između ostalih i Miloš Vučević (gradonačelnik Novog Sada), Zdravko Marić (osnivač i predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih), Miloš Kovačević (savetnik ministra u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja), Predrag Peruničić (državni sekretar za sport Ministarstva omladine i sporta), Vladimir Batez (pokrajinski sekretar za sport i omladinu), Tihomir Gudić (izvršni direktor regionalne organizacije SIM), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport Srbije), Goran Marinković (gen. sek. Sportskog saveza Srbije), Dragan Tomašević (predsednik Sportskog saveza Beograda), Aleksandar Vlaškalić (sekretar FK Vojvodina), Novak Kostrešević (predsednik Fudbalskog saveza grada Novi Sad), Svetoslav Atanasov (generalni direktor kompanije Coca – Cola HBC Srbija i Crna Gora), Luka Santendrea (direktor kompanije Coca Cola), Maja Marković (direktor centra za korporativni marketing i brigu o klijentima kompanije Dunav osiguranje), Ivan Prtorić (direktor kompanije Podravka Srbija), Bojan Kekić (predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica), Goran Stevanović (direktor Organizacionog odbora SIM Novi Sad 2019). i mnogi drugi.

SIM Srbije
Sportske igre mladih

Ceremonija je počela intoniranjem himne Republike Srbije u izvođenju hora novosadske Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, a nakon nastupa Haos Animatora i hora ISON, publici su se putem video-poruka obratili i ambasadori Igara: Johanes Han, komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju, ambasadori Igara Predrag Mijatović, Nemanja Matić i Luka Modrić, kao i evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navračić.

Zakletvu prijateljstva u ime sportista položila je Lana Batez, talentovana odbojkašica, ćerka legendarnog jugoslovenskog odbojkaša Vladimira Bateza.

- Presrećan sam zbog današnjeg dana. Moram da se zahvalim svim relevantnim osobama, ljudima i institucijama, koje pomažu da se Igre održavaju već šestu godinu za redom u Srbiji. Ponosan sam na činjenicu da Igre ove godine okupljaju preko 80.000 dece i posebno se zahvaljujem predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je prepoznao vrednost ove manifestacije, Vladi i svim lokalnim samoupravama gde se Igre održavaju. I naravno posebno hvala Novom Sadu, gradonačelniku Milošu i njegovim ljudima koji su nam bili na raspolaganju ovih dana - istakao je Zdravko Marić, idejni tvorac Igara.

SIM Srbije
Sportske igre mladih

- Zahvaljujem se gradonačelniku Novog Sada, svim ljudima u ovom divnom gradu i posebno deci koja su u velikom broju došla na spektakularnu ceremoniju otvaranja Sportskih igara mladih za region. Bilo je prelepo i o ovome će se pričati i narednih dana. Na elanu te podrške krećemo dalje da krstarimo Srbijom, u čak 25 gradova. Ovo je definitivno najlepša sportska priča u regionu i mi smo ponosni na nju i našu decu i sigurni smo da će kao i ranijih godinama na takmičenjima pobediti drugarstvo – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, koja je ovom prilikom dodelila specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara Goranu Stevanoviću, direktoru Organizacionog odbora SIM Novi Sad 2019.

Prisutnima se obratio i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, organizacije koja je tehnički partner Igara i Svetoslav Atanasov, generalni direktor Kompanije Coca Cola HBC Srbija i Crna Gora, koja podržava Igre u sve tri države.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije krio ponos zbog činjenice da je upravo Novi Sad grad u kome se rađa nova sezona jedne on najvećih manifestacija amaterskog sporta u Evropi.

- Kako da ne budete zadovoljni kada vidite nekoliko hiljada đaka i mladih, zbog kojih su i organizovane Sportske igre mladih. Za mene je prirodno da prva adresa za ovakvo veliko takmičenje bude baš Novi Sad, kao evrska prestonica mladih - deo je izlaganja prvog čoveka Novog Sada, Miloša Vučevića.

SIM Srbije
Sportske igre mladih

Najsvečaniji trenutak otvaranja Sportskih igara mladih i ovog puta bio je onaj kada su mlade nade našeg spota odbojkašica Minja Osmajić i atletičar Marko Beljanski uneli baklju prijateljstva i kada je, uz zvuke fanfara i konfete plamen prijateljstva Sportskih igara mladih obasjao ne samo Novi Sad već i čitav region.

Baklja će tokom predstojećih meseci krstariti gradovima širom regiona oplemenjujući detinjstva onih koji su svima nama najdraži. A ako naša deca dane provedene uz SIM čitavog života budu pamtila po igri, radosti, druženju i prijateljstvima sklopljenim na sportskim terenima, onda ćemo moći da kažemo da je naša misija uspela. I srca će nam biti prepuna! A sigurni smo da će biti baš tako.

Nakon svečanog otvaranja Igara, u Novom Sadu je otpočeo SIM sportski dan, a finalna gradska takmičenja održana su u osam od deset sportova. Bilo je vatreno, uzbudljivo i neizvesno, a na tronu su se, kao i uvek, našla tri verna drugara: radost, prijateljstvo i fer plej. Posebno je bio ubrzan ritam srca navijača okupljenih oko najtalentovanijih malih atletičara, koji su se takmičili na Državnom finalu. Najbolji među njima već su osigurali svoja mesta u autobusu koji će ih u avgustu, zajedno sa ostalim najuspešnijim sportistima iz Srbije, odvesti pravo u Split na regionalno superfinale i mini odmor. Čestitamo!

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija - MTS i Podravki Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online