Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.05.2019.
17:18
Vestionline A

Svetski kup u Minhenu: Srbija u najjačem sastavu

Sezona Svetskih kupova nastavlja se za nešto više od dve nedelje u Minhenu, gde će od 26. do 30. maja biti održana nadmetanja na trećem SK u sezoni.

Promo
Strelci Srbije

Srbija u Minhen putuje u trenutno najjačem sastavu. Nema mnogo izmena u odnosu na selekciju koja je krajem aprila učestvovala na Svetskom kupu u Pekingu (u Kini je Srbiju predstavljalo 13 strelaca).

Ekipi koja se takmičila u Pekingu priključuju se Dragana Todorović (Novi Beograd - Ušće), koja će gađati malokalibarskom puškom iz trostava i njen klupski drug Aleksa Mitrović i Stevan Jovanović („Čika Mata“). Njih dvojica neće biti u konkurenciji za plasman, gađaće za „em ku es test“, za minimalni kvalifikacioni rezultat koji je neophodan da bi takmičar stekao pravo da se kvalifikuje za Olimpijske igre ili Svetsko prvenstvo. Mitrović će na vatrenu liniju izaći sa vazdušnom, a Jovanović sa malokalibarskom puškom.

Prvi put u miksu puškom zajedno će gađati Milenko Sebić i juniorka Marija Malić. Preostala tri miks para su uigrane, standardne kombinacije: Zorana Arunović/Damir Mikec, Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić (pištolj) i Andrea Arsović/Milutin Stefanović (puška).

Kao i na svakom Svetskom kupu u 2019, u svakoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve kvote za Olimpijske igre u Tokiju.

Sastav Srbije za SK u Minhenu

Žene

Vazdušna i MK puška trostav: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790).

MK puška trostav: Dragana Todorović (Novi Beograd - Ušće)

Vazdušna puška: Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova)

Vazdušni i MK sport pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Jasmina Milovanović (Smederevo)

Vazdušni pištolj: Bobana Momčilović Veličković (Bor 030).

Muškarci

Vazdušna i MK puška trostav: Milutin Stefanović („Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (Crvena zvezda).

MK puška trostav: Stevan Pletikosić („Čika Mata“)

Vazdušna puška: Lazar Kovačević (Jagodina 92)

Vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policjac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov („Aleksa Dejović").

Van konkurencije („em ku es test“) – MK puška trostav: Stevan Jovanović („Čika Mata“) i Lazar Kovačević, vazdušna puška: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)

Mešoviti parovi

Vazdušni pištolj: Arunović/Mikec i Veličković/Grgić.

Vazdušna puška: Arsović/Stefanović i Malić/Sebić.

Vođa puta je šef stručnog štaba i selektor za pušku Dragan Donević. Uz strelce će biti i selektor za pištolj Jelena Arunović, treneri u stručnom štabu Srbije Ivan Manojlović i Saša Iker, kao i treneri reprezentacije po pozivu Jasna Šekarić, Goran Mikec (oboje pištolj), Stefan Višekruna, Milan Armuš, Alina Sebić (svi puška) i fizioterapeut Ivan Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online