Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.02.2019.
20:19
N. Plavšić A

Selektor atletske reprezentacije za Vesti-online: U 2019. još bolji!

Zaokružena je još jedna atletska godina koja je iza sebe ostavila mnogo uspeha, i ne samo seniorskih već i uspeha mlađih kategorija. Veoma dugo atletski savez nije imao mlade atletičare koji obaraju rekorde u pionirima i juniorima, ali ni 59 medalja koje su osvojili naši reprezentativci na međunarodnim takmičenjima tokom protekle godine.

Vestionline
Novopazarci na okupu: Elzan Bibić-najbolji stariji junior, Džemal Hasanović-najbolji mlađi pionir, i Edin Zuković-selektor reprezentacije

Selektor reprezentacije naše "kraljice sportova", Edin Zuković, zadovoljan je urađenim u godini za nama ali naglašava da nas u 2019-oj čekaju još bolji rezultati.

- Godina iza nas bila je baš upešna što se tiče mlađih i starijih juniora, najveći rezultat ali i iznenađenje bila je bronzana medalja Nikole Mujanovića u skoku uvis, na Evropskom prvenstvu u Đeru za mlađe juniore. Mislim da je on legitimni naslednik naših visaša koji su nekad bili izuzetno dobri. Što se tiče naših ostalih reprezentativaca, imali smo veliki broj finala i odprilike je to bio deo našeg cilja da povežemo generacije od uspešnih i talentovanih pionira do mlađih juniora koji idu na prvenstvo Evrope a sve to u cilju da oni budu što bolji seniori - počeo je Zuković.

- Na prvenstvu Sveta u Tampereu u Finskoj, Elzan Bibić je zauzeo 6. i 8. mesto na 1500m i 5000 metara, u dve jako dobro trke. On je već sad jedan od naših najboljih srednjeprugaša ikada, siguran sam da će on još mnogo toga pokazati u budućnosti. Anja Lukić i Milica Emini, naše preponašice koje su sve bolje i bolje, i sigurno će taj svoj talentat i dobar rad da realizuju na predstojećim Evropskim prvenstvima za mlađe seniore.

Početkom novembra prošle godine, u Sofiji je održano Prvenstvo Balkana za juniore u dvorani. Naši reprezentativci su bili veoma uspešni, osvojili su sedam medalja (dva zlata, dva srebra i tri bronze). Elzan Bibić je pokazao da je daleko ispred svoje konkurencije:

- Nikako ne treba zaboraviti ni Jasmina Halilija, našeg zlatnog dečka. On je u skoku uvis dosta napredovao, i sigurno će veoma brzo biti preko 2,20m, i doneti nam mnogo radosti.

Zuković se nada da će rezultati u 2019. godini biti još bolji.

- Primarni cilj za 2019. godinu je da na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Glazgovu budemo što bolji. Tu imamo i Ivanu Španović koja na svako takmičenje ide sa najvećim ambicijama. Želimo da imamo što više takmičara u finalima, i mislim da Maja Ćirić na 400 metara i Asmir Kolašinac u bacanju kugle to sigurno mogu. Nadam se da će se njima pridružiti i made snage, Milica Gardašević u skoku udalj i Elzan Bibić koji su sve bolji i bolji - zaključio je Zuković.

Elzan Bibić je dobio nagradu za najboljeg starijeg juniora u prethodnoj godini, u kojoj je postigao najveće uspehe do sada. Evropsko prvenstvo za mlađe seniore se održava ovog leta na kom Elzan ima velika očekivanja.

- Početkom marta se održava Evropsko prvenstvo za seniore u dvorani, i to je moje najveće takmičenje do sad u karijeri, daću sve od sebe da se sa trenerom Rifatom Zilkićem što bolje spremim za to takmičenje i naravno da ostvarim što bolji rezultat.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online