Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.09.2018.
16:53
Vestionline A

Još samo atletski stadion i Srbija spremna za organizaciju SP

Atletski savez Srbije (ASS) obeležio je 70. godina postojanja, uz podršku čelnih ljudi svetske i evropske atletike.

Tanjug
Slobodan Branković - generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, prvi covek Svetske atletske federacije čuveni Britanac - Sebastijan Kou, predsednik Atletskog saveza Srbije - Veselin Jevrosimović, predsednik Evropske atletike - Sven Arne Hansen i predsednik Balkanske federacije - Dobromir Karamiranov

Na svečanosti su prisustvovali prvi čovek Svetske atletske federacije čuveni Britanac Sebastijan Kou, predsednik Evropske atletike Sven Arne Hansen i predsednik Balkanske federacije Dobromir Karamiranov.

- Ponosan sam što smo poslednjih godina ispunili sve ciljeve, jedan od glavnih je infrastruktura, izgradili smo atletske dvorane i stadione, nikada u istoriji saveza nismo imali ovoliko uspešnih atletičara, sa ovolikim brojem medalja. Digli smo kraljicu sportova sa kolena, da postane prava kraljica sportova. U tu čast izdali smo knjigu "Atletski dragulji Srbije" - rekao je predsednik AŠ Veselin Jevrosimović na konferenciji za medije u hotelu Hilton.

Predsednik Evropske atletske federacije Hansen istakao je da je uveren kako će Srbija uskoro biti kandidat za organizaciju najvećih atletskih takmičenja na otvorenom.

- Pre mesec i po dana sam bio na EP u Berlinu i to je bilo najbolje organizovano EP na otvorenom, ali sam bio i u Beogradu prošle godine kada je organizovano najbolje EP u dvorani. Organizacija Evropskog dvoranskog šampionata u Srbiji bila je fenomenalna, oduševio sam se kakva ljubav prema atletici vlada ovde, 9.000 navijača je ostalo da gleda dodelu medalja na zatvaranju takmičenja i tu sam video koliko ova zemlja voli atletiku. Siguran sam da je Beograd ozbiljan kandidat da nakon izgradnje atletskog stadiona i infrastrukture organizuje ne samo EP na otvorenom, već i za Svetsko prvenstvo - rekao je Hansen.

Čuveni Britanac Kou, sa pozicije prvog čoveka svetske atletike, poručio je da podržava Srbiju u kandidaturi za organizaciju SP u dvorani 2022. godine.

- Beograd je imao sjajnu kandidaturu za 2020. godine, ali nije izabran i želeo bih pre svega da ASS i Vlada Srbije nastave da razmišljaju u tom pravcu u želji za organizacijom takvog prvenstva. Odmah nakon odluke sam došao do Jevrosimovića i nastavio sam da ga podržavam da nastavi u kandidaturi za 2022. godine. Kada biramo tako veliko takmičenje, vodimo računa i koliko Vlada podržava sport i organizaciju takvog takmičenja. Bio sam ovde nakon toga, i tada sam pružio podršku da Srbija nastavi sa kandidaturom za ovakvo takmičenje - rekao je Kou.

Prvi čovek Balkanske atletike Karamarinov otkrio je da će Srbija ove godine organizovati tri dogadjaja.

- Organizovaće se Srbija Siti maraton, šampionat Balkana za juniore i Balkan Gala, gde će se birati najbolji balkanski atletičari - poručio je predsednik Balkanske atletske federacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online