Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.09.2018.
10:28
Vestionline A

Srbija treća u evropi

Podijum za reprezentaciju Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje je nešto na šta smo se već navikli, ali ovaj put medalje imaju specifičan sjaj obzirom da se naš najbolji pilot Goran Đurković iz Sportskog paraglajding kluba "Berkut" iz Vršca takmičio se sa povređenim kolenom, a ženski deo ekipe nije ni bio na takmičenju. Sa okrnjenim ali odlično uigranim sastavom:

Promo
 

Goran Đurković i Dragan Popov iz SPK "Berkut" Vršac, Slobodan Maletić iz Kluba vazduhoplovnih sportova "Košava" iz Beograda, Dejan Valek i Ivan Pavlov iz Aero kluba "Novi Sad", sada već bivši prvaci Evrope i aktuelni vicešampioni sveta, zauzeli su treće mesto, posle odličnog domaćina Slovenije i Češke, sa kojom smo se borili za drugu poziciju do zadnje letačke serije. Evropsko prvenstvo je održano u mestu Kobarid u Sloveniji od 16. do 22. septembra i učestvovalo je ukupno 111 pilota iz 24 zemlje od kojih 19 evropskih.

Goran Đurković i Dejan Valek su do poslednje serije imali priliku i za pojedinačnu medalju, ali se to ipak nije desilo. Nakon 11 serija, i petodnevnog takmičenja, po vrlo toplom vremenu, ipak je popustila koncentracija, a pobedio pritisak na pilote koji sve vreme nisu imali prava na grešku, obzirom na okrnjeni sastav, jer se od svake serije uzimaju četiri najbolja rezultata za timski rezultat.

Promo
 

Već u prvoj seriji, četiri naša pilota napravili su visok, odnosno nepovoljan, rezultat, što je bilo kasnije jako teško anulirati. Slovenija i Češka nisu ispuštale stečenu prednost, i tako je bilo do kraja, iako smo sa Česima bili do zadnje serije samo na sedam centimetara razlike.

U pojedinačnoj kategoriji, sve medalje uzeli su Slovenci (1. Matjaž Sluga, 2. Jaka Gorenc, 3. Matjaž Ferarič), dok je naš najbolje plasirani pilot Dejan Valek završio takmičenje na petoj poziciji, a Goran Đurković na sedmom mestu. 

Odlični su bili i ostali takmičari iz Srbije - Dragan Popov, Slobodan Maletić i Ivan Pavlov. Svi su dali svoj doprinos timskom uspehu, a posebno Popov koji je bio konstantno dobar, i uvek pod pritiskom jer je zadnji nastupao od naših takmičara u svakoj seriji.

Slobodan Maletić je imao rezultat za medalju sve do šeste serije, kada je napravio loš prilaz i imao tada 53 cm udaljenosti od cilja, i time srušio izvesnost pojedinačne medalje.
FAI Evropsko prvenstvo u Sloveniji neće ostati u pamćenju po odličnoj organizaciji kakvu smo očekivali, bilo je propusta, intervencija i žalbi na rezultate koje su prihvaćene nakon grešaka od strane kineskog sudije i direktora takmičenja, ali sve se ipak dobro završilo.

Sledeće veliko takmičenje - Svetsko prvenstvo je u maju 2019. godine u Vršcu u Srbiji, kada ćemo imati priliku da ugostimo 150 takmičara iz 30 zemalja sveta.

Promo
Promo
Promo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online