Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.08.2018.
13:49
Tanjug A

Jevrosimović: Sudije suspendovane, bez tolerancije za prevare

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović je rekao da je video snimak pokazao da je bilo neregularnosti u rezultatu Vedrana Samca, koji je sa 85,60 metara navodno postavio državni rekord u bacanju koplja i najavio da će svi odgovorni za takav skandal biti sankcionisani.

EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
Vedran Samac na nedavnom Evropskom prvenstvu u Barseloni 

Na društvenim mrežama se pojavio amaterski snimak sa Mitinga prijateljstva u Sremskoj Mitrovici na kojem se vidi kako sudije Dragan Sekulić i Zoran Kresojević pomeranjem koplja za nekoliko metara unapred mere bolji rezutat, a Jevrosimović ističe da je taj snimak postavio na mreže upravo Savez, a da su sudije dobile momentalnu suspenziju. 

- Očigledno je da je bilo neregularnosti. Ovaj snimak je ASS prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah nakon toga smo oformili komisiju i po pravilniku ASS sudije su odmah suspendovane. Teško da će ikada vise dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju - istakao je Jevrosimović u izjavi za javnost dostavljenoj medijima. 

On dodaje da se čekaju pisane izjave svih aktera, pre nego što bude doneta odluka o rekordu i da li će biti poništen. 

- Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje nećemo da tolerišemo i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari - marš iz atletike. Vrlo jasno stavićemo do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna - marš iz atletike - jasan je bio Jevrosimović.

Da je atletičar Vedran Samac na mitingu u Sremskoj Mitrovici postavio rekord saopštio je Atletski savez Srbije, pre nego što je došao u posed snimka koji je doveo u pitanje regularnost rezultata. Samac tvrdi da je siguran da je oborio rekord Seada Krdžalića star 31 godinu i otvara pitanje autentičnosti snimka. 

- Sve ovo što se trenutno dešava u mojoj profesionalnoj karijeri predstavlja veoma težak period, jer se stavlja mrlja na sve ono što sam do sada ostvario i želeo da ostvarim. Snimak, koji se vezuje za moje ime, ne znam da li autentičan, da li iz serije u kojoj sam oborio državni rekord (u šta sam više nego siguran, zbog forme u kojoj se nalazim), ali naglašavam da verujem u državu Srbiju, državne institucije, Atletski Savez Srbije, da će ispitati slučaj i doneti pravednu odluku - napisao je Samac na Fejsbuku. 

ASS je objavio da su Sekulić i Kresojević izvršili zloupotrebu obavljanja sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvoljenih pobuda i prekršili odredbe Pravila za atletska takmičenja IAAF i ASS, Disciplinskog pravilnika i Etičkog kodeksa ASS. Pomenuti tandem sudija, uz kolegu Predraga Jednaka, tehničkog rukovodioca takmičenja Bojana Komlenića i predstavnika AK Srem Draga Maričića ima rok od pet dana da dostavi pisane izjave o svom učešću i viđenju događaja. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online