Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.05.2018.
10:02
Vestionline, Tanjug A

Vučić sa šampionima: Vi uvek obradujete Srbiju i naš narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpske džudiste i rvače i čestitao im na uspesima na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, odnosno ruskom Kaspijsku.

Tanjug
Milica Nikolić, Nemanja Majdov, Aleksandar Vučić, Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja

Kod Vučića na prijemu u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu bili su vicešampioni Evrope Nemanja Majdov (džudo), Viktor Nemeš i Mihail Kadžaja (rvanje), kao i bronzana Milica Nikolić (džudo), zajedno sa saigračima i trenerima iz reprezentacije, uz prisustvo ministra omladine i sporta Vanje Udovičića. 

Predsednik Vučić zahvalio se sportistima, posebno "četvorci" koja je osvojila  medalje, na tome što su obradovali građane Srbije. 

- Vi uvek obradujete Srbiju i naš narod. Veliko hvala što u svakom trenutku, na svaki način branite na najbolji način boje naše zemlje. Veoma smo ponosni na vas - rekao je Vučić.

On je ukazao da Srbiji mnogo znači svaka medalja i dodao da želi još više sportista da vidi u našoj zemlji. 

Tanjug
 

Kazao je da je srećan što će uskoro u Beogradu da se odrzi Fajnal for u košarci, i izrazio uvrenje da ćemo biti dobri domaćini.

Takođe je izrazio uverenje da će sportisti, koje je primio, na Olimpijskim igrama obradovati našu zemlju novim medaljama. 

- Za prošle Olimpijske igre rekao sam da ćemo osvojiti osam medalja. Kad na početku nije bilo medalja, mnogi su govorili da pričam gluposti i da sam izmalerisao. U sportu je uvek potrebno i malo sreće, a naši strelci nisu doneli očekivane medalje. Sada očekujem mnogo od njih, ali i iz borilačkih veština - objasnio je on.

Ukazao je da su Hrvati osvojili medalje u pucanju na glinene golubove na Olimpijskim igrama u Riju, i pozvao Udovičića da napravi tim od bivših policajaca i vojnika, kako bi naša zemlja uzela medalju u Tokiju 2020, gde, iunače, očekuje 12 medalje i više. 

Takođe je ukazao da je krenuo rad na izgradnji trening centra za rvače u Košutnjaku, dodajući da to nije veliko ulaganje, ali vazno za njih.

Tanjug
 

Vučić je rekao da očekuje da će građevinska dozvola biti izdata početkom iduće nedelje, i pozvao rvače i sportiste iz borilačkih veština da kažu šta im još treba, jer su to sportivi koji uvek donose medalje. 

Od Majdova predsednik Vučić na poklon je dobio kimono sa njegovim prezimoenom, a od Nemeša dres reprezentacije, a on im je uzvratio plaketama.

Mihajlu Kadžaju, Gruzinu koji nastupa pod zastavom Srbije, Vučić je poručio da Srbija voli gruzinski narod, podvukavši da smo braća i prijatelji i da se nada da je u Sbriji našao svoju novu kuću. 

Na EP u Tel Avivu Majdov je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 90 kilograma, a Milica Nikolić bronzu u kategoriji do 48 kilograma, dok su Nemeš i Kadžaja došli do srebra u Kaspijsku u kategorijama do 77, odnosno 97 kg.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online