Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.01.2018.
07:16
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 28. januar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.e značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zvezda i Steaua u meču pomirenja

2. januara 1990. godine u prijateljskoj utakmici sa najboljim rumunskim klubom Steauom, fudbaleri Crvene zvezde su na „Marakani" ostvarili visoku pobedu nad bivšim evropskim prvakom od 4:1 i praktično najavili da će i sami ubrzo krenuti ka evropskom tronu. Ovaj susret je imao i jednu simboličnu „notu" – bio je to meč pomirenja između dva kluba, čiji su odnosi zahladneli kad je 1988. godine iz Rumunije u Srbiju prebegao Miodrag Belodedić. Inače, strelci za crveno-bele u ovoj utakmici bili su Prosinečki, Pančev, Najdoski i Adžić.

Džejmi Karager

28. januara 1978. godine rođen je Džejmi Karager, sad već bivši fudbaler Liverpula i engleski reprezentativac, koji je zbog velike požrtvovanosti godinama bio ljubimac navijača „crvenih". Na „Enfildu" je proveo sedam godina, odigrao više od 500 utakmica i bio zamenik kapitena Stivena Džerarda. Pored trofeja u FA i Liga Kupu najveći uspesi su mu trijumf u Kupu UEFA 2001. i Ligi šampiona 2005. godine. Za „Gordi Albion" odigrao je 38 utakmica i bio učesnik dva Svetska prvenstva – u Nemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010. 

Miloš Milutinović

28. januara 2003. godine preminuo je Miloš Milutinović, legendarni fudbaler i kasnije trener Partizana i jugoslovenski reprezentativac. Neprevaziđeni tehničar, mađioničar s loptom, dribler, paker i strelac. Poznat pod nadimkom "Plava čigra", za crno-bele je odigrao 213 utakmica u kojima je postigao 231 pogodak. Bio je najbolji golgetere prvog Kupa šampiona sa osam pogodaka, a sa crno-belima je osvojio tri trofeja u Kupu Jugoslavije. postigao oko 200 golova. Kasnije je igrao i u OFK Beogradu, minhenskom Bajernu, francuskim klubovima i karijeru je završio među "romantičarima". Dres reprezentacije oblačio je 33 puta, postigao je 16 pogodaka i bio učesnik dva Svetska prvenstva. Njegova braća Milorad i Bora takođe su bili poznati fudbaleri.  Miloš Milutinović je bio i uspešan trener brojnih inostranih i jugoslovenskih ekipa, a najdublji trag ostavio je u Veležu kojem je doneo istorijski trijumf u kupu Jugoslavije i Partizanu s kojim je osvojio šampionsku titulu. Bio je i selektor, ali nije uspeo da odvede "plave" na Svetsko prvenstvo u Meksiku 1986. Poslednji trenerski angažman imao je među crno-belima, a preminuo je svega nedelju dana pre 70. rođendana. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online