Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.01.2017.
00:01
Vestionline A

Ovi sportski događaji nas očekuju u 2017!

Sportska 2017. godina neće biti tako bogata kao prethodna. Nema Olimpijskih igara ni velikog fudbalskog takmičenja, ali to ne znači da nas ne očekuje uzbuđenja u narednih 365 dana.

Reuters
Kreće u odbranu turrnira u Dohi i Melburnu: Novak Đoković

JANUAR - Prvi mesec godine protiče u znaku tenisa. Sredinom januara počinje prvi Grend slem sezone, Australijan open. Novak Đoković je osvajao čak šest puta turnir u Melburnu. Pre toga nas očekuje i turnir u Dohi, na kojem će titulu, takođe, da brani naš as. Od ostalih takmičenja u januaru treba izdvojiti Svetsko prvenstvo za rukometaše, na kojem, nažalost, neće biti Srbije. Januar je mesec kada je Amerika na nogama zbog plej-ofa NFL. Igra se i Kup afričkih nacija u fudbalu.

Tanjug
Marko Simonović sa Zvezdom pokušaće da opet stigne do četvrtfinala

FEBRUAR - Najkraći mesec u godini nije bogat sportskim događajima. U Srbiji će u prvom planu da bude Evroliga, u kojoj uspešno igra srpski šampion, Crvene zvezda. Na globalnom planu, u prvom planu će biti sportski događaj godine u SAD, 51. Superboul.

MART - Dejvis kup reprezentaciju Srbije očekuje meč sa Rusijom, ali ćemo igrati bez prve zvezde Novaka Đokovića, koji sigurno neće igrati. Našeg najboljeg tenisera očekuju odbrane krune na prvim Mastersima u sezonu, Indijan Velsu i Majamiju.

Reuters
Luis Suarez i Aleksandar Kolarov na proleće igraju u nokaut fazi Lige šampiona

APRIL - U ovom mesecu, kreće teniska sezona na šljaci u Evropi, a prvi Masters na ovoj podlozi je u Monte Karlu, Novakovom domu. Igraće se i četvrtfinala Lige šampiona u fudbalu i Evrolige u košarci.

MAJ - Igraju se teniski Mastersi u Madridu i Rimu, a krajem meseca kreće i drugi Grend slem sezone, Rolan Garos, na kojem Novak brani titulu. U petom meseci godine je i finale Lige Evrope u fudbalu. Počinje i Svetska liga u odbojci. Od 19. do 21. maja u Istanbulu se igra F4 košarkaške Evrolige.

M. Todorović
Ana Dabović brani zlato i titulu MVP iz Budimpešte pre dve godine

JUN - Prvi letnji mesec rezervisan je za reprezentativne aktivnosti. Od 16. do 25. maja košarkašice Srbije igraće na EP u Češkoj. Takođe, igraće se završnica Rolan Garosa, gde očekujemo da vidimo Novaka Đokovića. Fudbalska poslastica igraće se 3. juna kada je na programu finale Lige šampiona. Počinju i kvalifikacije za evro kupove za fudbalere.

A. Čukić
Andrija Prlainović i "delfini" brane svetsko zlato

JUL - Centralni događaj u Srbiji u ovom mesecu je Svetsko prvenstvo u vaterpolu u Budimpešti. Srpski "delfini" brane krunu iz Kazanja od pre dve godine. Takođe, igra se i najprestižniji teniski turnir na svetu, Vimbldon. 

AVGUST - Poslednjeg dana avgusta kreće Evropsko prvenstvo za košarkaše u organizaciji čak četiri zemlje: Tuske, Rumunije, Izraela i Finske. Završnica će se igrati u Istanbulu, a Srbije je jedan od glavnih kandidata za zlato. Od 24 avgusta na programu je EP za odbojkaše. Takođe, počinje u poslednji Grend slem sezone, US open. Najjače lige u Evropi kreću sa novim sezonama.

Reuters
Napad na medalju u Istanbulu: Košarkaši Srbije

SEPTEMBAR - Evrobasket, EP u odbojci u Poljskoj i završnica US opena biće glavni događaji u ovom mesecu. Takođe, kreće Liga šampiona u fudbalu. Od 20. septembra u Azerbejdžanu i Gruziji počinje EP za odbojkašice.

OKTOBAR - Teniska sezona se seli u Aziju, na jakom turniru u Pekingu i Mastersu u Šangaju. Počinje i nova sezona Evrolige u košarci. Prvog dana oktobra je finale EP za odbojkašice u Bakuu.

Reuters
Endi Marej i Novak Đoković možda se opet sastanu u finalu završnog Mastersa u Londonu

NOVEMBAR - Glavni događaj u ovom mesecu je završni Masters sezone u Londonu, na kojem očekujemo Novaka Đokovića. U zaletu je klupska sezona, a u prvom planu je Liga šampiona u fudbalu i Evroliga u košarci.

DECEMBAR - Najsiromašnji mesec u godini. Igra se Svetsko prvenstvo za rukometašice, a u jeku je skijaška sezona.

Tokom 2017. godine igraće se i kvalifikacije za Mundijal u Rusiji u kojima očekujemo od "orlova" da se plasiraju na SP. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online