Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.09.2016.
19:21
Vestionline A

"Sport" više ne postoji

Omiljeni sportski list mnogih generacija "Sport" više ne postoji! Sindikat novinara "Sporta" izdao je saopštenje kojim obaveštava javnost da je taj dnevni list ugašen.

Arhiva
Foto: Ilustracija

"Višemesečno upozoravanje sindikata novinara 'Sporta' da Ratko Dmitrović neće, a Saša Mirković ne ume da se bavi najstarijim sportskim listom na Balkanu dobilo je epilog. Sport je ugašen", kaže se na početku saopštenja.

Sindikat tvrdi da je nekolicina zaposlenih, koji su nastavili da rade i održavaju najstariji sportski list na Balkanu u životu prethodnih meseci, obaveštena da list neće izaći u subotu.

"Uprkos zakonima i ugovoru potpisanom između Novosti AD i Beoton R Bor kojim se i zaposlenima a i kompaniji "Novosti" garantuju neka prava. Saša Mirković koristio je i iskoristio Dmitrovićevu nezainteresovanost da brine o delu kompanije čija privatizacija je još uvek pod istragom, što znači i da je sporna. 'Sport' je prepušten bahatom i beskrupuloznom neuspešnom kandidatu za premijera i budućem kandidatu za predsednika, Saši Mirkoviću, koji od zakona prihvata i primenjuje samo ono što njemu odgovara. Ako Ratko Dmitrović do sad nije reagovao na Mirkovićevu samovolju, zašto se država ponaša indiferentno za deo koji je možda još uvek njen?", pita se Sindikat i dodaje:

"Sindikat novinara 'Sporta' obaveštavao je o situaciji u listu i Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo rada, Inspekciju rada i zaštitnika građana. Od svega, do sad smo od inspekcije rada dobili potvrdu da je Mirković kršio mnoge zakonske odredbe, ali nismo dobili nikakvu zaštitu. Doduše, iz Ministarstva kulture i informisanja su još pre skoro tri nedelje zvali da pitaju na koju adresu mogu da pošalju odgovor, ali se golub po kome su slali pismo izgleda izgubio. Sad kad su Dmitrović i Mirković i zvanično sahranili 'Sport' valjda će neki državni organ da se angažuje i ispita ko je tu i koliko kriv što je najstariji dnevni sportski list ugašen. Kao i zašto su svi bili nezainteresovani za Mirkovićevo višemesečno nepoštovanje zakona ove države".

Iz Beotona kažu da će "Sport" ubuduće da bude nedeljnik u Srbiji, a da će da nastavi da se štampa kao dnevni list u jednoj drugoj državi, ne navodeći kojoj.

Petak 16.09.2016. 20:39
Bando smrdljiva čega god ste se dohvatili uništili ste to jer ste glupi neobrazovani i nepismeni .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online