Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.07.2016.
15:01
Tanjug, Vestionline A

Mirović: Rezultati Španovićeve i Dudaša obevezuju

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović i sekretar za sport AP Vojvodine Vladimir Batez primili su danas osvajača bronzane medalje u desetoboju na Evropskom prvenstvu u atletci u Amsterdamu Mihaila Dudaša i njegovog trenera Feđu Kamsija.

Reuters
Sjajna godina: Ivana Španović

Prijemu su prisustvovali i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, generalni sekretar tog saveza Slobodan Branković i direktor Atletskog kluba Vojvodina Stevan Zorić. Mirović je tom prilikom istakao da će Pokrajinska vlada još više raditi na poboljšanju uslova za atletičare jer, kako je istakao, rezultati Ivane Španović i Mihala Duaša na to obavezuju. 

- Svi smo ponosni i srećni zbog velikog rezultata naših atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Ja sam napisao da Vovodina ima jednu veliku šampionku i jednog velika Mihila i zbog njih, ali i zbog mlađih generacija atletičara mi imamo obavezu da radimo na poboljšanju uslova za razvoj atletiker kako bi u budućnosti imali nove šampione - rekao je Mirović. 

On je dodao da je danas pažnju sekretara za sport Vadimira Bateza, za koga je istakao da se takođe radi o sportskoj legendi, na infrastrukturne atletske projekte koji bi trebalo realizovati u saradnji s lokalnim samoupravama i atletskim savezom i drugim sportskim savezima. 

- Batez je već postavio temelje za trogodišnje ulaganje u sportsku infrastrukturu i sada treba dogovoriti šta je ono što je prioriteno da se realizuje u najkraćem roku, a šta u nekom srednjoročnom periodu od tri godine - istakao je Mirović. 

Mihail Dudaš se zahvalio na prijemu, a posebno je istakao potrebu za obezbeđivanjem lokacije za treniranje, posebno disciplina bacanje koplja i bacnje diska, jer, kako je istakao, kada počne izgradnja tržnog centra kod stadiona "Karađrđe", a to će biti uskoro, bacaišta za te discipline koja postoje tamo biće neupotrebljiva. Dudaš je istakao da najveću zahvalnost duguje svom treneru Feđi Kamasiju. bez koga, kako je rekao, ne bi ostvario rezultat koji je postigao. 

- U predhodne dve godine tokom kojih zbog raznih problema sa povredama nisam ostvarivao rezultate vredne pomena, atletski savez Srbije i Atletski klub Vojvodina nisu predstali da veruju u mene i to mi je bio dodatni motiv da u Amsterdamu ostvarim dobar rezultat - rekao je Dudaš. 

Govoreći o predstojećem nastupu na Olimpijskim igrama u Riu Dudaš je kazao da će na tom takmičenju napasti državni rekord, a da je najbitnije da je posle dve godine pauze opet osvaja više od 8.000 bodova. Predsenik Atletskogsaveza Srbije Veselin Jevrosimović je rekao da veliku zahvalnost izražava Vladi Srbije i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću koji su shvatili značaj podrške atletici bez koje, kako je naglasio, ne bi ni bilo ovako kvalitetnih rezulta, a zahvalio se i Pokrajinskoj vladi koja dosta pomaže atletici. Generalni sekretar AS S Slobodan Branković je kazao da je neophdno da se izgrade atletski objekti u Pančevu, Zrenjaninu i Subotici jer su to tri grada koja su i za vreme SFRJ bila atletski centri. Batez je čestitajući Dudašu i njegovom treneru Kamasiju rekao da dobro zna koliko je potrebno odricanja da bi se stiglo do tako velikog rezultata. 

- Rezultati Ivane Španović, Mihila Dudasa ili Asmira Kolašinca nisu nimalo slučajni već su rezultat dobro osmišljenog rada Atetskog saveza koji može biti primer mnogim granskim sportskim savezima - rekao je Batez.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online