Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.02.2016.
13:22
Tanjug A

"Serbia open" otvara novi atletski centar u Beogradu

Beograd je spreman da sutra u novoizgrađenoj atletskoj dvorani bude domaćin prvog internacionalnog mitinga pod nazivom "Serbia open", poručeno je na konferenciji za medije u Skupštini Grada. Početak takmičenja je u 14 časova, a svečano otvaranje u 17.

Tanjug/AP
Ivana Španović

Na mitingu, koji počinje sutra od 17 sati, učestvovaće takmičari iz oko 15 zemalja, a predsednik Skupštine garda Nikola Nikodijević izrazio je zadovoljstvo što će Beograd biti organizator velikog događaja.

- Proteklih nekoliko godina naši sportisti postizali su velike rezultate, a Beograd je bio sjajan domaćin, za šta je dobio niz pohvala. Konačno će naši atletičari imati svoj dom, a ne da treniraju u magacinima i skladištima. Verujem da ćemo u Riju imati prve medalje za Srbiju u ovom sportu - rekao je Nikodijević na konferenciji za medije u Skupštini grada.

Prema njegovim rečima Grad će svim beogradskim atletskim klubovima u zimskom periodu obezbediti preko 1000 sati besplatnog treninga u novoj dvorani.

- To je smisao dvorane kako bi se deca bavila sportom. Naša obaveza je da stvaramo uslove i u drugim sportovima - dodao je Nikodijević.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su Beograd i Srbija dobili najbolju dvoranu u ovom delu Evrope.

- Objekat je urađen po svim visokim evropskim standardima. Imamo čime da se dičimo, a sutra će Beograd biti centar dešavanja Evrope i sveta. Sutra je bitan dan i nadam se da će "Serbia open" postati tradicija - rekao je Udovičić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović je poručio da je utorak, 1. mart, veliki dan za atletiku i srpski sport.

- Cela nacija je priželjkovala da dođe dan kada ćemo dobiti halu i atletika je dobila svoju kuću. Zahvaljujem se svima koji su doprineli izgradnji, počevši od Vlade Srbije.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije krila oduševljenje izgradnjom nove dvorane.

- Velika zahvalnost svima koji su učinili sve da dobijemo sjajne uslove, kao i organizaciju prvenstva Evrope. Uslovi su tu za konstantan trening, meni pogotovo jer smo stalno putovali. Pored Novog Sada, imaćemo trening centar i u Beogradu, a cilj je da privučemo što više mladih da osvajaju medalje. Jedva čekam da počne miting.

Bacač kugle Asmir Kolašinac žali što zbog povrede neće moći da učestvuje sutra.

- Pre dva dana sam prvi put bio u dvorani i bio sam prijatno iznenađen. Prošao sam mnogo dvorana, a naša je jedna od najmodernijih u Evropi i svetu - zaključio je Kolašinac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online