Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 11.07.2014.
09:55
Atletiski savez Srbije A

Ivana Španović prva na svetu!

Pored dve istorijske medalje osvojene na šampionatima sveta, srpska atletičarka zabeležila je još jedan ogroman uspeh.

Godina za pamćenje: Ivana Španović

Biljana bila peta

Ovo je prvi put da se ime srpskog atletičara nađe na prvoj poziciji ove rang liste, a do sada najbliži tome bili su Biljana Topić (5.mesto), Dragutin Topić, Asmir Kolašinac, Emir Bekrić i Mihail Dudaš (7.mesto), Dragan Perić (8.mesto) i Dragana Tomašević (9.mesto).

Srpska atletičarka postigla je do sada najveći uspeh u istoriji srpske atletike.

Ivana Španović izbila je na prvo mesto prema rangiranju "All-athletics“. Ovaj eminentni statistički portal, bavi se bodovanjem rezultata svih atletičara još od 1999.godine, a od juče je Ivana i zvanično najbolja skakačica udalj na svetu.

Ivana Španović je do ove pozicije stigla na osnovu postignutih rezultata na pet najboljih takmičenja u godinu dana unazad od dana objavljivanja liste, te možemo reći da rangiranje daje vrlo ažuran pregled svetskih rezultata u svakom trenutku. U obzir se uzima kategorija takmičenja, postignuti rezultat kao i plasman, i to je upravo razlika između bodovanja svetske atletske federacije, koja računa samo jedan najbolji rezultat ostvaren u toku sezone.

- Ovaj ogroman uspeh govori u prilog da je Ivana imala najviši nivo skokova na najvažnijim takmičenjima od svih skakačica udalj na svetu. Mnogo bodova donela joj je i svetska medalja u Moskvi, ti bodovi će se u avgustu brisati, ali s druge strane Evropsko Prvenstvo u Cirihu se održava u istom periodu te time i nova prilika za osvajanje dodatnih bodova. Imali smo dosta takmičenja u prethodnom periodu, Ivana je odlično skakala, ali sada nam predstoji kratak odmor i pripreme za drugi deo sezone gde Ivanu očekuju novi izazovi. Pripreme ćemo odraditi u Sloveniji i cilj je da zadržimo visoke pozicije na svim svetskim rang listama. Želja svih nas je da Ivana preskoči tu magičnu granicu od sedam metara, ali iz mog trenerskog ugla, važnije od jedne sedmice jeste konstantnost rezultata na velikih daljinama, jer time gradimo put ne za jednu nego mnogo skokova preko sedam metara. S druge strane, ni ta sedmica ništa ne garantuje, imamo dosta devojaka koje su skakale preko sedam metara, ali nisu osvojile nijednu medalju na velikih takmičenjima. Najvažnije je boriti se kada je najpotrebnije, a Ivana je umetnik u tome što je i više puta pokazala – rekao je trener Goran Obradović za Atletiski Savez Srbije.

Top 10 - iza Ivane su Britni, Eloiz, Besing, Šara...

Lista prvih deset najboljih skakačica u dalj na svetu:

  1. Ivana Španović (Srbija) - 1.328 bodova
  2. Britni Ris (SAD) - 1.304
  3. Eloiz Leser (Francuska) - 1.300
  4. Besing Onagbare (Nigerija) - 1.292
  5. Šara Proktor (V. Britanija) 1.285
  6. Tjana Bartoleta (SAD) -1.278
  7. Darija Klišina (Rusija) - 1.277
  8. Olga Kučerenko (Rusija) - 1.228
  9. Fuomi Džimo (SAD) - 1.224
10. Katarina Džonson Tompson (V. Britanija) - 1.220

POVEZANE VESTI

Petak 11.07.2014. 16:50
što više takvih, to bolje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online