Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.06.2014.
23:19
beta A

Rikardo pobedio u trci za Veliku nagradu Kanade

Vozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, pobedio je večeras u trci Formule jedan za Veliku nagradu Kanade u Montrealu.

Sebastijan Fetel i Danijel Rikardo
 

Rikardo je do pobede na stazi "Žil Vilnev" došao za jedan sat, 39 minuta, 12 sekundi i 830 stotinki. To je njegova prva pobeda u karijeri u Formuli jedan. Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa, Nemac Niko Rozberg, sa 4,236 sekundi zaostatka, a treći kroz cilj prošao je četvorostruki uzastopni šampion, Nemac Sebastijan Fetel iz Red Bula, sa 5,247 sekundi zaostatka.

Četvrto mesto zauzeo je vozač Meklarena Dženson Baton, peti je bio Niko Hulkenberg iz Fors Indije, a šesto mesto zauzeo je vozač Ferarija Fernando Alonso. Bodove su još osvojili Valteri Botas iz Vilijamsa, Žan Erik Vernje iz ekipe Toro Roso, Kevin Magnusen iz Meklarena i vozač Ferarija Kimi Raikonen. Hamilton je dobro startovao, ali nije uspeo da obiđe Rozberga, koji je krenuo sa pol pozicije. Njihovu borbu iskoristio je Fetel i preuzeo drugo mesto. Već u prvom krugu na stazu je izašao "sejfti kar" jer je Žil Bjanki iz Marusije udario u zid, a u njega je udario klupski kolega Maks Čilton, pa su obojica završili takmičenje. U osmom krugu nastavljena je trka, Rozberg je čuvao vođstvo, ispred Hamiltona i Fetela, a Britanac je u 10. krugu obišao četvorostrukog uzastopnog šampiona i nakon toga dugo je pritiskao klupskog kolegu za prvo mesto.

U 37. krugu Hamilton je imao problema sa bolidom, a u problemima se našao i Rozberg, pa su zaostatak smanjivali Masa, Alonso, Fetel, Rikardo i Peres. Rozberg je otišao u boks u 47. krugu i na stazu se vratio na trećem mestu iza Mase. Krug kasnije Hamilton je otišao u boks, ali se vratio iza Mase, koji je prvi put poveo. U tom krugu došlo je do kontakta između dva Mercedesova bolida, a Hamilton je oštetio zadnji deo bolida, pa je odustao. Rozberg je preuzeo vođstvo u 49. krugu kada je Masa otišao u boks, a Peres je bio drugoplasirani. U tim trenucima dobro je vozio Alonso, koji je držao osmo mesto, a u poretku je počeo da se penje i Masa, koji je u 57. krugu zauzeo peto mesto. U završnici trke Peres je pritiskao Rozberga, imao je pola sekunde zaostatka, ali je vozač Mercedesa četiri kruga pre kraja uspeo da stekne nešto više od sekunde prednosti. Rikardo je u završnici odlično vozio, u 66. krugu uspeo je da pretekne Peresa na drugom mestu, a tri kruga kasnije obišao je i Rozberga i preuzeo prvo mesto. U poslednjem krugu Fetel je iskoristio probleme Peresa i preuzeo treće mesto. Nakon toga se dogodio incident pošto je Masa pri velikoj brzini udario u Peresa i obojica su udarili
u zaštitni zid i završili trku.

Felipe Masa je u finišu trke uništio svoj Vilijams
 

Tada je ušao "sejfti kar" na stazu i Rikardo je bez problema ostvario prvu pobedu u karijeri. Rikardo je ovom pobedom skočio na treće mesto u generalnom plasmanu
vozača sa 79 bodova, a ispred su Rozberg sa 140 bodova i Hamilton sa 118 bodova. Naredna trka vozi se 22. juna za Veliku nagradu Austrije.
 

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI Rikardo: Sjajno se osećam!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online