Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.04.2014.
15:31
Beta A

Pakjao i Bredli poštuju jedan drugog i obećavaju pobedu

Bokseri Meni Pakjao i Timoti Bredli bili su puni poštovanja na poslednjoj konferenciji za novinare pred njihov revanš meč u subotu, i obojica su obećala pobedu.

 

U prvom meču, juna 2012. godine, Bredli je odneo pobedu podeljenom odlukom sudija, i to je ostao kao jedan od najkontroverznijih rezultata poslednjih decenija u borbama ovog ranga. Amerikanac je tada osvojio titulu u velter kategoriji, u verziji WBO. U raznim anketama novinara i ljubitelja boksa nakon toga, ogromna većina ispitanika rekla je da je videla ubedljivu pobedu Pakjaa, a sudija Si Džej Ros nedugo potom je suspendovana.

Pakjao je obećao da će "ponovo pobediti" i demantovati priče da sa svojih 35 godina više nije "zver" u ringu kao ranije i da je i dalje gladan uspeha.

"Sve je rečeno. Završili smo pripreme i subotnja borba će biti dobra. Samo Bog zna šta će tačno biti, ali...ova borba je jako važna za mene i moju karijeru", rekao je Pakjao u Las Vegasu.

"Stalno razmišljam o njegovom izazovu i rečima da nemam više ubilački instinkt i glad za pobedama. Moram, dakle, da dokažem i sebi i njemu da to nije tačno. Pokazaću mu brzinu i snagu", dodao je popularni "Pekmen".

Pakjao je u decembru napunio 35 godina, a od 2010. je kongresmen na svojim Filipinima. Nakon poraza od Bredlija pretrpeo je poraz i od svog najvećeg neprijatelja u karijeri, Huana Manuela Markeza, kada je nokautiran u šestoj rundi.

Posle toga usledile su sumnje da je zvanično najbolji borac prošle decenije i prvi šampion u osam različitih težinskih kategorija propao i da neće moći da boksuje na starom nivou. Prošle godine se vratio pobedom nad agresivnim Brendonom Riosom. Ništa od toga nije impresioniralo Bredlija, koji je do sada neporažen u 31 borbi.

"Glad koju on želi da nađe više ne postoji. Nema je. Nestala je. On je veliki veliki borac, ali više nije takav. Pakjao mora da pobedi jer bi eventualnim porazom završio karijeru. Rekao sam ranije i ponoviću - ovog puta ću ga mnogo lakše pobediti", rekao je "Pustinjska oluja".

Obojica boraca nisu razmenjivala uvrede, pošto su obojica u svetu boksa među najpoštovanijima, kako zbog veštine i radnih navika, tako i zbog ponašanja i opšte skromnog i porodičnog životnog stila.

"Jedino što je važno je da ćemo ove subote ući u ring i navijačima i milionima širom sveta ćemo prirediti šou. Neće biti navijača u hali, niti duše na svetu koja će biti razočarana. Meni Pakjao i ja smo prošli pakao u trening kampovima. Uzbuđen sam zbog ovog izazova i definitivno ću ga iskoristiti", rekao je Bredli.

Pakjao u karijeri ima 55 pobeda (38 nokauta), pet poraza i dve nerešene borbe. Bredli je učestvovao u 31 borbi i pobedio je u svima, od čega 12 puta nokautom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online